Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Green Rating Alliance werkt aan nieuwe duurzame projecten

Green Rating Alliance werkt aan nieuwe duurzame projecten

Rob Wilkinson, ceo van AEW Europe, werd in het voorjaar opnieuw verkozen tot voorzitter van de Green Rating Alliance (GRA) voor 2015. 'Ik ben blij dat ik mijn werk als voorzitter kan voortzetten. Het afgelopen jaar leidde tot grote successen voor de Green Rating Alliance. Door een sterkere betrokkenheid van alle leden konden nieuwe projecten en duurzame diensten worden ontwikkeld. Deze diensten hebben betrekking op het nader beoordelen en managen van milieuprestaties in Europees vastgoed. We vertrouwen op de blijvende steun van de leden en zijn verheugd om innovatieve oplossingen aan te dragen die voldoen aan de eisen van onze leden en aan de verwachtingen van de markt in 2015', meldt Rob Wilkinson.

Nieuw college van bestuur

GRA-voorzitter Rob Wilkinson wordt dit jaar gesteund door een gehergroepeerd college van bestuur. Paul Lensing, Business & ESG Manager en lid van het Green Team bij CBRE Global Investors, werd verkozen tot ceo in opvolging van Christoph Wildgruber, voormalig hoofd Sustainability bij Allianz Real Estate. Hij zal worden bijgestaan door Xavier de Saqui de Sannes, Director Asset Management Frankrijk & België bij Invesco Real Estate, als cfo en door Gérard Biessy, vicepresident Corporate Business Lines bij Bureau Veritas sa, als secretaris-generaal. Thierry Laquitaine, Sustainable Manager bij AEW Europe, en Eric Saint-Martin, Director Asset Management Projecten bij Gecina, zullen fungeren als plaatsvervangend ceo.

Green Rating is een duurzaamheidsaudittool voor bestaande gebouwen met internationaal vergelijkbare criteria.

De Green Rating Alliance brengt vooraanstaande investeerders in vastgoed en adviesbureaus uit heel Europa samen. Met het delen van kennis en 'best practices' op Europees en nationaal niveau richt deze non-profitorganisatie zich op het gebruiken en verbeteren van de Green Rating assessment tools en het benchmarkingplatform om een positieve verandering in commercieel-vastgoedactiva en portfolio's te realiseren.

Green Rating is een duurzaamheidsaudittool voor bestaande gebouwen met internationaal vergelijkbare criteria om de prestaties te beoordelen en aanbevelingen te formuleren voor verbetering. De metingen zijn gestandaardiseerd en zijn gebaseerd op zowel operationeel gebruik als intrinsieke bouwkwaliteit. Aanbevelingen zijn gekwantificeerd om kosteneffectieve verbeteringen mogelijk te maken.

De Green Rating Alliance werd opgericht in maart 2011 en telt onder haar leden AEW Europe, Allianz Real Estate, AXA Real Estate, CBRE Global Investors, CeGeReal, Gecina, Invesco, KanAm Grund, LaSalle Investment Management en Valad. Gecertificeerde auditingbedrijven zijn Arcadis, Bureau Veritas, Elan, Golder Associates en Valteq.

Tijdens de afgelopen jaren heeft de Green Rating Alliance een grensoverschrijdende meet- en besluitvormingsmethodologie ontwikkeld voor duurzaamheidprestaties van bestaande gebouwen. Door de Green Rating gecertificeerde auditors hebben meer dan 9 miljoen m² kantoor-, logistiek- en retailactiva in meer dan 14 landen beoordeeld.

Voor meer informatie kan je terecht bij Green Rating Alliance, Boulevard du Château 67/71 in 92200 Neuilly-sur-Seine, tel. +49 1605836063, julia.hauber@green-rating.com en www.green-rating.com.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Toerisme Vlaanderen lanceert in augustus 2023 de evenementenreeks Stories Unfold, die vanaf dan om de twee jaar en op vijf verschillende locaties (inter)nationale (media)aandacht wil genereren voor de Vlaamse kastelen en tuinen. Voor de eerste[…]

12/08/2022 | Ontwerp
Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Zeer hoge temperaturen tasten productiviteit bouw ernstig aan

Zeer hoge temperaturen tasten productiviteit bouw ernstig aan

Elia breekt 95 hoogspanningsmasten af

Elia breekt 95 hoogspanningsmasten af