Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Grasmaaier met meer comfort voor professionele gebruikers

Gerelateerde onderwerpen :

,
Grasmaaier met meer comfort voor professionele gebruikers

© Fashion Photographer Thomas Kettner Hamburg

Een stevige constructie, laag gewicht en lage trillingswaarden: de grasmaaiers van de 7-serie van Stihl zijn afgestemd op professionele gebruikers zoals gemeentediensten en tuin- en landschapsverzorgers. De nieuwe Stihl RM 756 GC heeft bovendien het comfortabele monostuur met maar één duwstang. Dat verhoogt niet alleen de wendbaarheid, maar maakt het ook gemakkelijker om de grasopvangbox in en uit te haken.

Dankzij de krachtige Kawasaki motor met drietrapsaandrijving en een snijbreedte van 54 cm gaat het werk met de nieuwe benzinegrasmaaier goed vooruit, zonder daarbij de gebruiker te vermoeien. Bovendien kan de grasmaaier samengeklapt worden om hem op te bergen en te transporteren zonder veel plaats in te nemen. De stevige hybride behuizing, de uitgekiende bedieningselementen en de onderhoudsvriendelijkheid maken van deze benzinegrasmaaier de ideale partner voor professioneel groenonderhoud.

De RM 756 GC heeft een krachtige Kawasaki-motor. Met zijn vermogen van 3,9 pk (2,9 kW) bij 2.800 t/min kan hij snel, nauwkeurig en gemakkelijk grasperken tot 3.000 m2 maaien. De snijhoogte kan variabel ingesteld worden tussen 25 en 90 mm. Dankzij de stevige maar eenvoudig te bedienen hoogteverstelling per wiel pas je de snijhoogte moeiteloos aan de meest uiteenlopende omstandigheden aan. Zo is het ook mogelijk om graskanten met een hoogteverschil nauwkeurig te maaien. De aandrijving heeft een ingebouwde en verwisselbare oliefilter. Bovendien is de RM 756 GC uitgerust met de door Stihl ontwikkelde messenremkoppeling. Doordat je het mes van de motor kan loskoppelen, vermijd je dat je de grasmaaier opnieuw moet starten nadat je hem naar een volgend grasperk gereden hebt. Zo vermijd je wegslingerende kiezelsteentjes.Met zijn achterwielaandrijving spaart de RM 756 GC de krachten van de gebruiker. Daarnaast kan die de maaisnelheid, dankzij de drie snelheidsniveaus van 2,5 tot 5 km/u, aanpassen aan het terrein. Bovendien heeft de benzinegrasmaaier het ergonomische monostuur. Dat vereenvoudigt aanzienlijk het in- en uithaken van de grasopvangbox. Een ander voordeel is dat je dicht langs struiken kan werken zonder dat de machine in de takken blijft haken. De duwstang kan je in de hoogte verstellen om hem aan de lichaamslengte aan te passen. De stang kan ook neergeklapt worden om de machine gemakkelijk te transporteren en op te bergen zonder dat ze veel plaats inneemt. Voor extra comfort zorgt de trillingsarme en ergonomisch gevormde greep die zich aan de duwstang aanpast en de armen minder snel vermoeit. De beugel voor de wielaandrijving is met kunststof clips gemonteerd en is via een kogellager met de sturing van de versnellingsbak verbonden. Daardoor is de beugel gemakkelijk te bedienen en op zijn plaats te houden.

De buitenste behuizing van de grasmaaier is van stevig magnesium, terwijl de verwisselbare behuizing langs de binnenkant vervaardigd is uit polymeer met een grote weerstand. Daardoor kan de benzinegrasmaaier de ‘slagen’ van opgeworpen stenen opvangen. Dankzij deze materiaalcombinatie is de RM 756 GC trouwens lichter dan vergelijkbare modellen in aluminium. Metalen stootlijsten beschermen de behuizing bij contact met boordstenen of kanten en kunnen vervangen worden. Ook de krukas is op verschillende manieren beschermd om schade te voorkomen: door het gebruik van hoogwaardige materialen die een hoge belasting aankunnen, door op het mes een doorbuigplek te voorzien die meegeeft vóór het mes beschadigd wordt en door een geïntegreerde krukasbescherming. Die laatste beschermt de krukas wanneer het mes wortels of stukjes metaal raakt. De bowdenkabels zijn met een spiraalomhulsel beveiligd zodat ze niet in takken kunnen blijven haken.

De RM 756 GC heeft een uniek antivibratiesysteem dat de motor en de behuizing van elkaar scheidt. Dat ontlast niet alleen de opbouw van de grasmaaier, maar spaart ook de gebruiker zodat die de hele dag aan het werk kan blijven. De stevige grasopvangbox in textiel maakt lange maaibeurten mogelijk: hij heeft een volume van 80 l. en neemt weinig plaats in als hij leeg is. Via de inhoudsindicatie kan je op elk moment het vulpeil in het oog houden. Wie geen zin heeft om de box geregeld leeg te maken, kan de maaier van een mulchkit voorzien. De brandstoftank heeft een inhoud van 3,2 l. en is daarmee berekend op lange maaibeurten. De tankdop is met een ketting aan de opening bevestigd en kan zo niet verloren geraken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco Construction Machinery Europe en de Belgische verdeler De Bruycker-Kemp kondigen aan dat aan het Kobelco-assortiment de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) werden toegevoegd. Deze nieuwe generatie graafmachines[…]

12/06/2021 | Graafmachines
Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Meer artikels