Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

Gerelateerde onderwerpen :

,
Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

De MH3040 verlaagt de onderhoudskosten met 20% ten opzichte van het vorige model.

De nieuwe MH3040 van Caterpillar (Bergerat Monnoyeur Belgium) bouwt voort op zijn voorganger, de M325D L MH. Deze graafmachine in overslaguitvoering kan ingezet worden voor overslag bij schroot-, afval- en houtzagerijbedrijven. De giek, graafarmen en andere gebieden met hoge spanningen hebben dikke, uit verschillende platen bestaande onderdelen, giet- en smeedstukken om bestand te zijn tegen slijtage en jarenlang betrouwbaar te kunnen werken.
De nieuwe Cat C7.1-motor van de graafmachine van 151 kW (202 pk) voldoet aan de Stage V-emissienormen met een nabehandelingssysteem dat geen onderhoud of uitvaltijd vereist. Het nieuwe Smart Mode-systeem stemt automatisch het motor- en hydraulisch vermogen af op de graafomstandigheden om het brandstofverbruik te verminderen, terwijl de Power Mode maximaal vermogen levert om de productiviteit te optimaliseren. De brandstofzuinige motor kan op biodiesel tot B20 draaien en biedt een tot 25% lager brandstofverbruik dan de M325D L MH.
 
De MH3040 biedt een 12% hogere zwenksnelheid, waardoor de cyclustijden korter worden en machinisten meer materiaal in dezelfde tijd kunnen verplaatsen. De nieuwe zware hefmodus van de graafmachine verhoogt het hefvermogen en verbetert de controle. De functies voor automatisch opwarmen zorgen ervoor dat hydraulische olie sneller warm wordt bij lage temperaturen, waardoor de levensduur van de componenten wordt verlengd.
 
De nieuwe cabine van de MH3040 dempt nog beter het geluidsniveau in de cabine. Smallere cabinespijlen in combinatie met grote ramen van getemperd glas bieden uitstekend zicht naar alle kanten. Achteruitkijkcamera's en camera's aan de rechterkant zijn standaard, zodat machinisten een goed zicht hebben op hun omgeving. De nieuwe joystickbediening vervangt de stuurkolom in het midden waardoor het zicht vooruit nog verder verbetert. Een linkerconsole die omhoog kan worden gekanteld stelt machinisten in staat de cabine veel gemakkelijker te betreden en te verlaten.

Een grotere monitor van 254 mm (10 inch) met aanraakscherm en hoge resolutie en met een draaiknop zorgt voor eenvoudige navigatie van de intuïtieve bedieningselementen voor de machinist. De joystickbediening is op ergonomische wijze geplaatst binnen handbereik om vermoeidheid bij de machinist te verminderen, terwijl de joystickinstellingen en geprefereerde bedrijfsmodus snel kunnen worden ingesteld op een specifieke gebruikers-ID via de monitor.
 
Er zijn verschillende configuraties beschikbaar, met een maximaal bereik van 15,5 m, waarmee de flexibele MH3040 graafmachine in overslaguitvoering in de behoeften van klanten kan voorzien.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

De verkoop van bouwmachines heeft in 2020 geleden onder de viruspandemie, maar de cijfers vallen al bij al nog mee. Voor dit en volgend jaar ziet Sigma-voorzitter Dries Van Haut zowel positieve als negatieve factoren. Zonder de coronasteun[…]

07/07/2021 | MaterieelVerhuur
Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Meer artikels