Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Gerelateerde onderwerpen :

,
GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Grid Parity Concepts Europe, kortweg GPC Europe, is een Belgische vakgroothandel in Solar en Storage Solutions. Sinds 2005 voorzien ze technische firma’s en installateurs van een compleet gamma aan kwalitatieve fotovoltaïsche producten. Hun visie? Groene energieoplossingen voor iedereen toegankelijk maken om zo bij te dragen aan het vergroeningsproces binnen Europa.

Verder streeft GPC naar duurzame relaties bij zowel onze klanten als leveranciers. Dit uit zich in een stabiele klantenportefeuille en een aanbod van topproducten.

Zo werkt GPC Europe al sinds 2007 samen met BISOL voor de verdeling en verkoop van BISOL-zonnepanelen in de Benelux. Deze samenwerking is een ideale synergie: beide partners focussen zich op kwalitatieve producten en professionele ondersteuning van zijn klanten. BISOL is tevens een Europese fabrikant met hoofdzetel en productie in Slovenië. Wat een sterke, lokale samenwerking bevordert tussen de 2 partijen.
BISOL werd opgericht in 2004 en groeide uit tot een Europees kwaliteitsmerk binnen de PV sector. Ze hebben een assortiment hoogrendementspanelen voor bedrijven en esthetische, volledig zwarte zonnepanelen (Premium) voor de residentiële sector. Daarnaast produceert BISOL ook unieke producten, zoals semi-transparante panelen (Lumina) voor luifels, carports of overkappingen en zelfs gekleurde zonnepanelen (Spectrum) voor wie net dat tikkeltje meer wil. Door hun ligging en productie in de Europese Unie zijn hun garantievoorwaarden ook onderworpen aan de Europese wetgeving. Daarom is het cruciaal dat ieder paneel onderworpen wordt aan de strengste productiecontroles en volledig getest wordt voor het naar de klant vertrekt.
Naast het aanbieden van zonnepanelen kijkt GPC Europe ook verder om het eigenverbruik van zonnepaneeleigenaren te vergroten. Zo lanceerde GPC begin maart de GPControl, slimme boiler sturing. Dit intelligent systeem stuurt het stroomoverschot van de zonnepanelen traploos naar een boiler, warmtepomp of accumulatoren. Zo wordt de overtollige zonne-energie efficiënt omgezet in warmte. Voor een gemiddeld gezin van 4 personen kan ongeveer 1.200 kilowattuur per jaar aan overtollige zonne-energie worden omgeleid naar de boiler. Verder is het systeem compatibel met alle mogelijke pv-omvormers.
Ook houdt GPC Europe zich bezig met de opkomende elektrificatie van de bedrijfswagens. Tegen 2026 zal er voor nieuwe bedrijfswagens alleen nog een fiscaal voordeel zijn als ze broeikasgasvrij zijn. Om deze transitie vlot te laten verlopen, zullen heel wat extra laadpalen geplaatst moeten worden zowel thuis als op het werk.

Eenvoudig zal dit niet zijn,” zegt Yves Struyve, zaakvoerder van GPC Europe, “De meeste kmo’s hebben standaard een laagspanningsaansluiting op het net van 63 tot 160 ampère, terwijl er 32 ampère nodig is om een elektrische wagen snel op te laden. In de meeste gevallen kan je dus maar een paar laadpalen volop gebruiken zonder het stroomnetwerk te overbelasten. Bovendien kan je in dat geval geen enkele andere machine meer laten draaien in je bedrijf. Zonnepanelen zijn hier een zeer verstandige keuze in combinatie met laadpalen. Dat creëert een win-winsituatie. Enerzijds komen je energiekosten veel lager te liggen; anderzijds maak je optimaal gebruik van groene energie op het moment dat die beschikbaar is en heb je geen extra laagspanningsvermogen nodig. Zonnepanelen gebruiken voor het opladen van elektrische auto’s is dus een gouden combinatie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Houben 'komt van de grond'

Houben 'komt van de grond'

Tijdens de coronacrisis zijn de bouwwerven bij het Hasseltse bouwbedrijf Houben nooit stilgevallen. Vandaag zit het orderboekje weer op het niveau van weleer. Dit najaar worden nog een tiental nieuwe bouwprojecten gestart. Maar intussen[…]

"Innovaties in digitalisatie, robotisering en ergonomie verhogen productiviteit"

"Innovaties in digitalisatie, robotisering en ergonomie verhogen productiviteit"

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

"Dankzij de veerkracht van het personeel kon Thomas & Piron als eerste fabrikant zijn activiteiten hervatten"

"Dankzij de veerkracht van het personeel kon Thomas & Piron als eerste fabrikant zijn activiteiten hervatten"

Meer artikels