Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gouden Baksteen uitgebreid met trofee voor innovator, motivator en initiator

Gouden Baksteen uitgebreid met trofee voor innovator, motivator en initiator

Voormalig gedelegeerd bestuurder van Bouwunie Karel Van Eetvelt ontving vorige vrijdag in ‘t Bau-huis in Sint-Niklaas de Gouden Baksteen van Bouwunie. Het interview met Karel Van Eetvelt lees je elders in deze editie van Bouwkroniek, maar er waren nog meer winnaars in Sint-Niklaas: Bouwunie bekroont voortaan ook de beste innovators, motivators en initiators.

De uitreiking van de Gouden Baksteen is steevast een feest en dat was dit jaar niet anders. Het aantal toespraken bleef beperkt, maar het lobbywerk van Bouwunie werd ook niet helemaal uit het oog verloren. Bouwunie-voorzitter Filip Verkest mocht de feestavond inzetten met een videoboodschap waarin hij tevreden terugkeek op 2017. “Dat was een jaar waarin de economie opnieuw aantrok, waardoor de bouwsector opnieuw wat ademruimte kreeg. We verwachten dat 2018 in gelijkaardige omstandigheden zal verlopen”, voorspelde Verkest. 
 
 
Karel Van Eetvelt ontving vorige vrijdag in Sint-Niklaas de Gouden Baksteen van Bouwunie.

Onbelast bijklussen

Toch heeft de Bouwunie-voorzitter enkele waarschuwingen. “Het prijsniveau blijft opvallend laag. Onze leden hebben de grootste moeite om geschikt personeel te vinden. En ze verwachten heel wat concurrentie van personen die onbelast kunnen bijklussen. Dat onbelast bijklussen komt bovenop het wegvallen van de vestigingswet. Maar we zullen niet bij de pakken blijven zitten. We zullen proberen om deze uitdagingen om te bouwen tot opportuniteiten”, besloot Verkest. 

Kornul

Bouwunie grijpt de uitreiking van de Gouden Baksteen aan om voortaan ook awards toe te kennen aan zijn leden. Dit jaar waren er onderscheidingen voor de beste initiator (starter), innovator (vernieuwer) en motivator (van personeel). De winnaars kregen een duo-combiticket voor Rock Werchter en een beeldje van de West-Vlaamse artiest Kornul. Omdat de drie awards eindigen op ‘tor’, maakte Kornul beeldjes die verwijzen naar de Noorse god van de Donder Thor. In de plaats van Thors hamer kregen de beeldjes een stuk gereedschap in de hand. 

Initiator

De beste initiator van de Bouwunieleden die zich hiervoor kandidaat gesteld hadden, is de firma Bouwen Op Maat bvba uit Wingene. Starter Gert-Jan Caerels werkte eerst een tijdlang in de zaak van zijn vader om dan een eigen bedrijf te starten. Deze starter neemt nog zelf het truweel ter hand en heeft tegelijk veel aandacht voor sociale media en andere vormen van communicatie. 
 
De beste initiator van Bouwunie is de firma Bouwen Op Maat van Gert-Jan Caerels.

Innovator

De enveloppe voor de beste innovator werd aangevlogen met een drone. De beste innovator van de Bouwunieleden is dit jaar Beneens Bouwbedrijf bvba uit Olen. Deze onderneming beschikt o.m. over een eigen recyclagepark waarbij de houtfractie gebruikt wordt voor het opwarmen van de kantoren en de ateliers. Voorts zet de onderneming uit Olen in op o.m. BIM en het 3D-printen van beton. 
 
 
De beste innovator van de Bouwunieleden is dit jaar Beneens Bouwbedrijf.

Motivator

Presentatrice Katja Retsin vond in de zaal maar weinig mensen bereid om te vertellen wat zij doen om hun personeel te motiveren, hoewel Bouwunie hiervoor toch een mooi aantal inzendingen had ontvangen. De beste van de inzendingen was volgens de jury David Van Nieuwenhuyse van Van Nieuwenhuyse Grondwerken bvba (Vanigro) uit Bornem. 
 
David Van Nieuwenhuyse van Vanigro werd gekroond als de beste motivator. 
 
Na de uitreiking van de Gouden Baksteen en de andere awards was het tijd voor het muzikale luik van de avond. Gunther Neefs, Sofie en Sandrine brachten samen met de VRT Big Band een ode aan Ella Fitzgerald. 
 
 
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Internationaal congres over gezonde steden in Brussel

Internationaal congres over gezonde steden in Brussel

Brussel is van 3 tot 6 oktober voor de eerste keer gaststad voor het jaarlijkse ISOCARP World Planning Congress. Het evenement vindt plaats in het Maison de la Poste op de Thurn & Taxis-site. Voor de praktische organisatie van dit congres[…]

Nieuw kwaliteitslabel voor professionele tuinaannemers

Nieuw kwaliteitslabel voor professionele tuinaannemers

Kortrijk is de kmo-vriendelijkste bouwgemeente van Vlaanderen

Kortrijk is de kmo-vriendelijkste bouwgemeente van Vlaanderen

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Meer artikels