Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Goedgevulde orderboeken bij zwembadbouwers

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Goedgevulde orderboeken bij zwembadbouwers

Sinds het begin van de coronacrisis heeft de Belgische zwembadsector een grote groei gekend. De Belgen gunnen zichzelf massaal het plezier van een zwembad waardoor de orderboeken van de zwembadbouwers goed vol zitten. Toch is de sector ongerust. De Algemene Aannemers van Zwembadbouwers en de Belgian Swimming Pool Association (BSPA) raden aan om enkel met een erkende aannemer te werken.
De keuze voor de juiste zwembadbouwer is er geen die licht opgenomen mag worden. Een goede service na verkoop is belangrijk en die biedt niet iedereen aan.
 
Met de zomer in aantocht overwegen veel Belgen nog om een zwembad te laten plaatsen in hun tuin. Algemeen directeur Patrice Dresse wil wel benadrukken dat een zwembad aanleggen een serieus proces is dat vraagt om het nodige vakmanschap. Haast en spoed is zelden goed. “Vergeet niet dat de aanleg van een zwembad een rendabele investering is. Want een zwembad dat goed geplaatst is en onderhouden wordt, betekent altijd een meerwaarde voor een woning. Dat betekent echter ook dat een zwembad dat niet goed geplaatst is en slecht onderhouden wordt een consument zuur kan opbreken.”
 
Een buitenzwembad kost gemiddeld tussen de 50.000 en 65.000 €. Natuurlijk moet er daarnaast ook nog een budget voorzien worden voor het jaarlijkse onderhoud dat noodzakelijk is voor een goede werking van het zwembad en voor de veiligheid.
Wat de installatie van nieuwe zwembaden betreft, blijven kuipzwembaden erg populair bij nieuwe klanten (goed voor 58% van de verkoop), gevolgd door betonnen zwembaden (28%). Zwembaden uit inox, hout en ppc (14%) hinken achterop in het klassement.
 
Deze extreme stijging van de bouw van zwembaden blijft niet zonder gevolgen. Vele Belgen doen immers een beroep op de zwembadbouwers voor renovaties of het onderhoud van hun zwembad. “Het komt spijtig genoeg nog steeds voor dat zwembaden slecht onderhouden worden. Het is daarom belangrijk om meteen een weloverwogen beslissing te maken en zo later onaangename verrassingen te vermijden. Doe een beroep op een erkende aannemer met ervaring, dan kunt u op een vlekkeloze installatie rekenen,” besluit Patrice Dresse.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Vastgoedprijzen stijgen dit jaar met ruim 5%'

'Vastgoedprijzen stijgen dit jaar met ruim 5%'

Dit en volgend jaar blijven de vastgoedprijzen stijgen, maar trager dan vorig jaar. Huizen worden dit jaar wellicht ruim 5% duurder, tegen 8% vorig jaar. Dat voorspelt Steven Trypsteen, econoom bij ING België. De forse stijging van de[…]

Afwezigheden door omikron in één week tijd verdubbeld in de bouw

Afwezigheden door omikron in één week tijd verdubbeld in de bouw

Grootschalig bouwfysisch onderzoek luchtreiniging in klaslokalen

Grootschalig bouwfysisch onderzoek luchtreiniging in klaslokalen

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

Meer artikels