Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Goedgekeurde brownfieldconvenanten

Gerelateerde onderwerpen :

Goedgekeurde brownfieldconvenanten

© stocksolutions - stock.adobe.com

Het brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte gronden, de zogenaamde brownfields. Het decreet ontwikkelde een systematiek waarbij jaarlijks een oproep wordt georganiseerd voor het indienen van aanvragen op basis waarvan de betrokkenen brownfieldconvenanten afsluiten met de Vlaamse regering. Op 3 april 2015 werd de zesde oproep voor brownfieldconvenanten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

In dit kader keurt de Vlaamse regering het ontwerp van brownfieldconvenant Ooigem - Unilin principieel goed. Ook het brownfieldconvenant Edegem - Agfa Gevaert 4 werd goedgekeurd. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen zal de voorziene inspraakvergadering organiseren in samenwerking met de betrokken gemeenten.

De mogelijkheid bestaat om het convenant te wijzigen door middel van een addendum. De Vlaamse regering keurde een addendum goed aan het brownfieldconvenant Izegem - Dacar, waardoor de convenantsduur met vier jaar wordt verlengd, tot en met 6 juni 2022. Ook aan de brownfieldconvenanten Aalst - Boon en Roeselare - Immo Verbrugge werd een addendum goedgekeurd. Bij deze laatste treedt hierdoor Brocap nv toe tot het convenant in de rol van actor.

De Vlaamse regering gaat tevens akkoord met de beëindiging van het convenant Deerlijk - Europalsite omdat de in het brownfieldconvenant opgenomen doelstellingen gehaald zijn.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

De stad Waregem schenkt elk van z’n scholen twee CO2-meters. Zo kunnen leerkrachten en leerlingen de binnenluchtkwaliteit in de klassen goed volgen en weten ze wanneer er meer geventileerd moet worden. Het stadsbestuur koos voor deze actie[…]

17/09/2020 | MilieuScholen
Tweede projectoproep Proeftuinen Droogte

Tweede projectoproep Proeftuinen Droogte

De Watergroep investeert in slimme watervoorziening

De Watergroep investeert in slimme watervoorziening

Deme Offshore plaatst 94 windturbines in Nederland

Deme Offshore plaatst 94 windturbines in Nederland

Meer artikels