Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Goede kantoorverlichting blijft belangrijk: 4 redenen waarom bedrijven blijven investeren

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Goede kantoorverlichting blijft belangrijk: 4 redenen waarom bedrijven blijven investeren

Hoewel mensen vaker vanuit huis werken, blijft goede kantoorverlichting belangrijk. De verlichting in een werkruimte heeft immers een direct effect op het humeur, het energieniveau en de productiviteit van mensen. Dit zijn vier redenen waarom bedrijven blijven investeren in moderne kantoorverlichting:

1. Belangrijk voor gezondheid en productiviteit

De juiste verlichting helpt werknemers om alert, creatief en energiek te blijven. Ook bevordert het hun stemming en productiviteit op een positieve manier. Verlichting die te zwak is, zorgt ervoor dat werknemers eerder moe en chagrijnig worden. Felle verlichting is daarentegen slecht voor de ogen en verstoort het natuurlijke slaap-waakritme. Het kan zelfs migraine veroorzaken.
Ook de kleur en temperatuur van kantoorverlichting spelen een belangrijke rol als het gaat om de gezondheid en productiviteit van medewerkers. Over het algemeen is warm wit of geel licht beter om te ontspannen en tot rust te komen. Koel blauw of koel wit licht is geschikt om wakker te worden, te werken en je te concentreren.
Zowel TL-lampen als LED-lampen stralen licht uit in het blauwe en witte spectrum, waardoor ze ideaal zijn als ochtendverlichting. Met LED’s kun je eveneens de kleur en temperatuur aanpassen, zodat je het licht dat ze uitstralen kunt afstemmen op het natuurlijke licht buiten.
Ook de helderheid beïnvloedt de stemming en het energieniveau van de werknemers. Helder licht in de ochtend is het beste om alertheid, activiteit en creativiteit te stimuleren. Gedimd licht in de middag is ideaal om geconcentreerd werk te doen.

2. Moderne kantoorverlichting heeft belangrijke voordelen

Voor grote, open ruimtes zijn TL- of LED-lampen de beste optie. Denk aan LED-panelen. TL-lampen hangen nog in de meeste kantoren, maar LED-lampen hebben verschillende voordelen ten opzichte hun voorganger:

  • LED-lampen zijn goedkoper in gebruik en onderhoud 
  • LED-verlichting kan worden gedimd om aan te passen aan het tijdstip van de dag en het seizoen

3. Gemak bij aanpassen kleur en temperatuur

Moderne LED-kantoorverlichting is uitgerust met een functie waarmee je de helderheid van de lampen (soms automatisch) kunt aanpassen aan het tijdstip van de dag. Ze beginnen 's ochtends helder en dimmen geleidelijk naarmate de dag vordert. 

4. Kosten

De kosten zijn een belangrijke factor bij kantoorverlichting omdat de lampen elke dag 14 tot 18 uur (of meer) branden. TL- en LED-lampen zijn over het algemeen het goedkoopst in het gebruik. Daarbij hebben moderne LED lampen het voordeel dat ze een langere levensduur hebben en geen overtollige energie verbruiken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

De vloer bepaalt vaak een groot gedeelte van de sfeer in je huis en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te krijgen en dat maakt de keuze niet makkelijker. In deze blog laten we je[…]

18/05/2022 |
Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Publireportage

Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Publireportage

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Meer artikels