Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Glazenmaker Weemaes creëert 20 jobs in nieuwe vestiging in Oostkamp

Glazenmaker Weemaes creëert 20 jobs in nieuwe vestiging in Oostkamp

Tim (l.) en Michiel Weemaes willen de komende jaren in België nog een twintigtal nieuwe filialen openen.

© Thomas De Boever

De viruspandemie zorgt niet overal voor kommer en kwel. Zo kan Weemaes Glas uit Drongen (Gent) terugblikken op een topjaar. “In 2020 hebben we onze omzet meer dan verdubbeld”, zegt Michiel Weemaes (43), samen met zijn broer Tim (42) de drijvende kracht achter de Oost-Vlaamse glasspecialist. Als kers op de taart opent het bedrijf nu ook nog eens een nieuwe vestiging aan de Nijverheidsstraat 5 in het West-Vlaamse Oostkamp (bij Brugge).
Degelijk glas zit in het DNA van de familie Weemaes. Het was grootvader Paul Weemaes die in de branche actief werd. Tijdens de eerste oliecrisis scheerde hij in het begin de jaren ’70 van de vorige eeuw in Brakel en omstreken hoge toppen met zijn bedrijf gespecialiseerd in voorzetramen.
 
Iedereen was toen op zoek naar dubbel glas om woningen beter te isoleren. Een trend waarop Paul Weemaes heel goed wist in te spelen. Zijn zoon Peter Weemaes zette samen met zijn echtgenote Lut Contreras (de ouders van de huidige zaakvoerders Michiel en Tim) de traditie voort en openden in 1980 een nieuwe zaak in Oudenaarde.
 
“Al op jonge leeftijd hielpen we hen met het plaatsen van dubbel glas. Op die manier leerden we de knepen van het vak en kennen we het reilen en zeilen in de glassector door en door”, vertelt Michiel Weemaes.
 
Ook toen ze al op kot zaten in Gent spoorden de broers regelmatig weer naar huis om hun vader wat te helpen. Na een korte tijd in het bedrijfsleven gingen de broers – Michiel met een diploma rechten en Tim met een diploma industrieel ingenieur op zak – aan de slag in het ouderlijke bedrijf en in 2012 richtten ze in het bedrijfspand van hun ouders de nieuwe zaak Weemaes Glas op.
 
In 2015 verhuisden ze hun glasbedrijf naar een toplocatie in Drongen. Dat bleek de perfecte uitvalsbasis om klanten vlot te kunnen bereiken. “De jongste jaren beleven we een enorme groei. De eerste jaren was dat rond de 35% per jaar en vorig jaar hebben we onze omzet zelfs meer dan verdubbeld”, aldus Michiel.

Renovaties

Een eerste belangrijke pijler van de onderneming zijn de renovaties bij particulieren. De focus ligt daarbij op het vervangen van oud glas door hoogrendementsglas, met behoud van de bestaande raamkaders. Een tweede specialiteit is het herstellen en vervangen van gebroken glas of glas met condens tussen.
 
“Door ons te focussen op snelheid en ontzorging van de klanten, vonden al heel wat particulieren en bedrijven de weg naar ons. Dagelijks repareren onze herstellingsteams drie tot tien ruiten. We voeren daarbij transparantie en open communicatie hoog in het vaandel en werken samen met tal van verzekeringsmaatschappijen”, zegt Michiel Weemaes.
 
Ook wat betreft ramen voor nieuwbouw, de derde pijler van het familiebedrijf, speelt Weemaes steeds kort op de bal. Grote bouwwerven in onder meer Antwerpen en Brussel, worden volledig voorzien van degelijk glas van Weemaes. Ook strakke glazen balustrades voor de projectmarkt behoren tot de mogelijkheden.
 
“Wat betreft nieuwbouw zijn we in staat om heel grote volumes te leveren in tal van afmetingen. Om grote werken perfect te kunnen uitvoeren, investeren we deze maand in een nieuwe bijkomende vrachtwagen met een zware kraan waarmee we over de daken heen tot op 30 m hoogte ramen van 1.000 kg kunnen plaatsen. Daarnaast kwamen er in december ook nog eens drie bestelwagens bij. Waardoor we vanaf nu met negen ploegen de baan op kunnen”, vertelt Michiel.

Trendy interieurbeglazing

Ook voor trendy interieurbeglazing is Weemaes een uitstekend adres. Het bedrijf biedt zowel stijlvolle glazen deuren, wanden als balustrades aan. De glasspecialist speelt ook volop in op de trend om in kantoren een gevoel van licht en ruimte te creëren met behoud van de privacy. De mooie glazen kantoorwanden en deuren in glas van Weemaes, met een maximale akoestische isolatie voor privacy en concentratie, zijn daarvoor het product bij uitstek.
 
Vandaag telt het bedrijf een dertigtal medewerkers. Door de fenomenale groei en de opening van een nieuwe vestiging in het West-Vlaamse Oostkamp, is Weemaes op zoek naar veertien glasplaatsers en acht bedienden. Wie kiest voor een job bij Weemaes komt terecht in een heel dynamische omgeving waar het aangenaam werken is en waar vakmanschap en collegialiteit vooropstaan.
 
“We geven onze mensen heel veel verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen. Dat is een aanpak die rendeert en waarvoor we als zaakvoerders heel veel terugkrijgen. Om alle neuzen in dezelfde richting te houden, organiseren we twee keer per jaar een teamdag waarop iedereen aan het woord komt. Tijdens één van onze vorige teambuildings bezochten we een gespecialiseerde glasfabriek en gingen we roeien op de Leie. In normale tijden staat er ook jaarlijks een bezoekje aan de Zesdaagse in Gent op het programma. Afsluiten doen we steeds met een gezellig etentje”, besluit Michiel.
 
De trotse zaakvoerder wil graag dat Weemaes uitgroeit tot de ‘beste glazenmaker van België’. De bedoeling is op termijn in heel het land aanwezig te zijn. Glazenmaker Weemaes wil de komende jaren nog een twintigtal nieuwe filialen openen.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Een aluminium dakrand van Premium kwaliteit!

Publireportage

Een aluminium dakrand van Premium kwaliteit!

Roval Aluminium is marktleider op het gebied van aluminium dakranden. Niet alleen beschikt Roval over een uitgebreid assortiment standaarddakranden, maar ook over architectonische dakranden. Een van de dakranden uit het standaardassortiment is[…]

Mechelen restaureert ’t Schipke en Hof van Busleyden

Mechelen restaureert ’t Schipke en Hof van Busleyden

Hoogdringende dakrestauratie nodig voor Mechelse kerk

Hoogdringende dakrestauratie nodig voor Mechelse kerk

Gevangenis van Ieper wordt gerenoveerd en breidt uit

Gevangenis van Ieper wordt gerenoveerd en breidt uit

Meer artikels