Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Glasverwarming als design

Glasverwarming als design

Glasverwarming is visueel zeer aantrekkelijk en past perfect in elke moderne woning. Zowel in de leefruimten, in de inkomhal als in de badkamer zorgen verwarmde glaspanelen voor een bijzonder ruimtegevoel. De RH-glasverwarmingen kunnen bovendien snel en gemakkelijk worden geplaatst door één man alleen.

De RH glasverwarming van Stiebel Eltron bestaat in drie uitvoeringen: wit, zwart en spiegel. De panelen kunnen horizontaal of verticaal gemonteerd worden. Ze bestaan in vier verschillende aansluitvermogens, van 300 tot 900 Watt en dienen als bijverwarming of overgangsverwarming.

Een blindering aan de achterzijde verbergt de wandbevestiging en de elektrische aansluiting. Om de toestellen te plaatsen, monteert men eerst de wandbevestiging en nadien hangt men er het glaspaneel aan op. Dit kan gemakkelijk gebeuren door één persoon.

De stralingsverwarming die de glaspanelen afgeven, voelt zeer aangenaam aan omdat ze een rechtstreeks effect heeft op het lichaam. De algemene kamertemperatuur kan wat verlaagd worden zonder dat de personen in de ruimte dit voelen. Op die manier wordt ook energie gespaard.

Een ander voordeel is een verminderde luchtcirculatie, wat zorgt voor een aangenamer klimaat in de ruimte omdat de lucht minder droog is en minder stof wordt verplaatst. De spiegeluitvoering is ideaal om de gewone spiegel in de badkamer te vervangen. Bedampte spiegels na bad of douche behoren zo tot de verleden tijd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden