Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Glasbedrijf Mols-Dom weer aanwezig in Herentals

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Glasbedrijf Mols-Dom weer aanwezig in Herentals

Burgemeester Paul Van Miert van Turnhout (l.), Frans Versmissen (m.) en burgemeester Mien Van Olmen van Herentals gaven het herstartschot.

De bekende naam Mols-Dom of OMD keert terug naar Herentals. Met de opening van een nieuwe vestiging knoopt de huidige eigenaar, Groep Versmissen, weer aan bij een oude traditie. “We leerden na de verdwijning in Herentals dat de klanten toch veel waarde hechten aan de lokale verankering”, klinkt het.
Het glasbedrijf O. Mols-Dom (OMD) is al bijna 100 jaar een zeer bekende naam in Herentals en de wijde omgeving. Een ongelukkig faillissement in 2018 maakte een eind aan een eeuw glastraditie. Het bedrijf werkte zowel als leverancier voor andere ondernemers als voor particulieren.

Na de faling in 2018 kocht de Groep Versmissen het bedrijf vanwege de grote complementariteit met het andere glasbedrijf in de groep: Glaswerken Vanheertum in Turnhout. OMD-Glaswerken focust op glasmontage in de buitenschil van gebouwen, zowel voor nieuwbouw als renovatie.

Glaswerken Vanheertum houdt het eerder op interieurglas, glazen balustrades en brandwerend glas, maar is evenzeer actief in renovatie. Verder leveren en plaatsen ze beiden ook alle glaswerk op maat. De particuliere klanten blijven een belangrijke doelgroep.
Het gebouw van het failliete OMD zat niet in de overname, waardoor de activiteiten in Herentals verdwenen en verhuisden naar Turnhout. Ongeveer 3,5 jaar later knoopt de Groep Versmissen toch weer aan met de traditie door een vestiging te openen in Herentals. Die is gelegen aan de Geelsebaan, langs het bekende kruispunt aan de Primalux.
 
Rivaliteit

“Iedereen weet dat er een soort historisch folkloristische rivaliteit is tussen Turnhout en Herentals. Dit verhaal kan die legende dus niet versterken, want wij brengen vanuit Turnhout een waardevol stuk geschiedenis terug. De Herentalsenaren zullen zelfs de klassieke vrachtwagens van het bedrijf opnieuw zien rijden”, lacht eigenaar Frans Versmissen.

“Natuurlijk doen we dit niet om emotionele redenen. We zien dat de lokale verankering voor alle doelgroepen toch veel betekenis heeft. Bovendien is het organisatorisch en commercieel beter voor onze groep door de activiteiten over de regio te spreiden. Daarom zijn we blij met deze nieuwe stap. We brengen een gezond OMD-Glaswerken terug naar Herentals”, aldus Versmissen.

Al even blij zijn de werknemers van OMD-Glaswerken. De meerderheid van hen verhuisde na het jammerlijke faillissement mee naar de overnemer in Turnhout. Ook zij keren, net zoals de machines en de vloot, terug naar Herentals.
Innovatie
Door de samenwerking en het delen van de jarenlange expertise in de twee Kempense glasbedrijven, is er ook ruimte voor vernieuwing. Dat leidde al tot drie innovatieve ontwikkelingen. Zo werd Frameless Fire Glass (FFG) in de markt gezet. Het gaat om XXL brandwerende glaspanelen zonder raamkader, waarvan de glasbedrijven uit de Groep Versmissen de exclusieve Belgische rechten op montage hebben.

Mols-Dom en Glaswerken Van Heertum zijn ook Fineo-partner. Hier spreken we over ultradun vacuümglas, dat beter isoleert dan de huidige dubbele beglazing en dat speciaal ontwikkeld is voor de renovatie, waarbij het bestaande raamkader kan behouden blijven. Met Activ glass ten slotte, een combinatie van traditionele glastoepassingen en zonnecellen, is er ook een antwoord in huis voor het vraagstuk van de hernieuwbare energie.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Publireportage

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Sinds kort liggen er zonnepalen op het dak van uw bedrijf… maar wie moet die verzekeren? U, als huurder van het gebouw, of de eigenaar. Els Vermeulen, dienstverantwoordelijke Uitgifte-Beheer Brand, legt uit. Voor de verzekering hangt alles af[…]

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Publireportage

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

U start in de bouw? Nuttige en benodigde verzekeringen (deel 2)

Publireportage

U start in de bouw? Nuttige en benodigde verzekeringen (deel 2)

Hoe leg je een duurzame tuin aan?

Publireportage

Hoe leg je een duurzame tuin aan?

Meer artikels