Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gimv verkoopt belang in Viabuild

De investeringsmaatschappij Gimv verkoopt haar belang van 30% in Viabuild aan de families Verhaeren en Deckx, die mede-aandeelhouders zijn. Na deze actuele transactie worden de families Verhaeren en Deckx samen in een 50/50-verhouding de enige aandeelhouders van Viabuild. De huidige ceo Carl Van den Eynde blijft het bedrijf leiden. Viabuild is één van de grootste Belgische spelers in wegenbouw en afbraakwerken.

De Gimv verwierf begin 2008 een belang in wegenbouwer Verhaeren, een bedrijf dat toen ongeveer 40 miljoen ' omzet draaide en 125 werknemers telde. De daaropvolgende jaren werd resoluut gekozen voor een professionalisering van de organisatie en een duidelijke groeistrategie. Zo deed de groep de voorbije zeven jaar liefst negen overnames, waarbij het verwerven van grond- en afbraakwerkenspecialist Jan Stallaert in 2010 de bekendste was.

In december 2011 fuseerde Verhaeren met Kembo, een toonaangevend aannemingsbedrijf in wegen- en complexe rioleringswerken. De nieuwe fusiegroep werd eind 2012 omgedoopt tot Viabuild. Deze verschillende operaties zorgden voor zowel een geografische uitbreiding van de groep (die voornamelijk actief is in het Brusselse maar ook een brede aanwezigheid heeft in Vlaanderen en Wallonië), als voor een verbreding van de activiteiten.

Viabuild groeide uit tot een geïntegreerd aannemingsbedrijf met specialisaties in rioleringswerken en rioolrenovatie, asfaltwerken, burgerlijke bouwkunde, grond- en afbraakwerken, asbestverwijdering, wegenbouw, bodemsanering en passieve vuurbescherming. Vandaag is de groep een Belgische top-3-speler in wegen-, riolerings- en afbraakwerken met een omzet van ruim 150 miljoen ' die 750 mensen tewerkstelt in België.

'De afgelopen zeven jaar heeft de Viabuild-groep een belangrijk groeitraject afgelegd. Gimv was in die periode de katalysator en het klankbord bij uitstek om deze groei in goede banen te leiden. Vandaag gaat het verhaal van Viabuild een nieuwe fase in, waarbij we willen uitgroeien tot het beste infrastructuurbedrijf van België en daarbuiten. Terwijl de publieke sector onze kernmarkt blijft, werkt Viabuild steeds meer voor de private sector', verklaart ceo Carl Van den Eynde.

'We zijn ons ervan bewust dat in deze markt andere accenten worden gelegd. Dit vergt van ons een aanpassing, maar de complementariteit van de verschillende markten en sectoren zal ons tot een beter bedrijf maken. We zijn verheugd dat we dit nieuwe traject kunnen starten met de ondersteuning van de families Verhaeren en Deckx. Zij kennen niet alleen alle dimensies van het bedrijf zeer goed, maar ze zijn als families ook diep geworteld in de sectoren waarin we actief zijn. Samen willen we zo voort bouwen aan de beste en grootste onafhankelijke Belgische speler in wegen- en afbraakwerken', besluit Van den Eynde. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

De beursgenoteerde metaalverwerkende groep Nyrstar, een onderdeel van Trafigura, sluit vanaf 1 september tijdelijk zijn zinksmelterij in het Nederlandse Budel. Het bedrijf legt de productie voorlopig stil door de hoge energiekosten.[…]

19/08/2022 | Ondernemingen
Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt