Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gimv investeert in Verkley

Gimv investeert in Verkley

(c) Gimv

Gimv verwerft een meerderheidsbelang in het Nederlandse Verkley, actief in de aanleg en onderhoud van ondergrondse kabel- en leidingnetten voor energie en water. Gimv neemt in deze transactie de aandelen over van PMH Investments uit Heerenveen, het ervaren management van Verkley herinvesteert. In samenwerking met Gimv wil Verkley haar activiteiten als belangrijke Noord-Nederlandse speler in de ondergrondse infrastructuur op een duurzame manier verder uitbouwen.
 
Investeren in openbare nutsvoorzieningen is een must: gedreven door zonne-energie, windkracht én de toenemende vraag als gevolg van elektrische voertuigen, warmtepompen, ICT-systemen en andere, zijn de actuele elektriciteitsnetwerken ontoereikend voor de toekomst. In Noord-Nederland moeten veel elektriciteitsnetwerken dan ook significant versterkt worden. Gelijktijdig speelt ook de watertransitie: door klimaatveranderingen vragen schaarser wordende watervoorraden een goed beheer. Hiervoor zijn grote onderhouds- en vervangingsinvesteringen van de drinkwaternetwerken nodig.
 
De kansen en groeimogelijkheden voor een gerenommeerde speler als Verkley uit Drachten zijn groot. Het bedrijf is al 50 jaar actief in de aanleg van hoofd- en aansluitleidingen voor netwerkbedrijven in het Noorden van Nederland. Behalve in de aanleg is Verkley gespecialiseerd in advies, engineering en projectbeheer van kabel- en leidingnetten. Om klanten nog meer te ontzorgen wil Verkley bovendien haar specialisme engineering en horizontale grondboringen (sleufloze technieken) verder uitbouwen. Met Gimv heeft Verkley de juiste partner gevonden om deze ambities te realiseren. Gimv is een Europese investeringsmaatschappij, die genoteerd staat op Euronext Brussel.
 
Verkley geniet een sterke reputatie op het vlak van kwaliteit, veiligheid, flexibiliteit en vakmanschap, criteria die belangrijk zijn voor haar opdrachtgevers. Hierdoor heeft de onderneming de afgelopen decennia dan ook een imposant klantenbestand - met veel vaste, meerjarige contracten - opgebouwd. Via een combinatie van zowat 150 vaste medewerkers en 150 flexkrachten kan het bedrijf snel en flexibel inspelen op veranderende omstandigheden. Verkley genereerde in 2020 een omzet van 38 miljoen € en heeft twee vestigingen in Drachten (hoofdkantoor) en in Groningen.
 
 "Met de komst van Gimv en haar expertise hopen wij een nog betere partner te kunnen zijn voor onze klanten. Door deze ervaren partner met een sterk netwerk binnen onze sector zijn we klaar voor de volgende fase van groei. Onze gedeelde visie op lange termijn waardecreatie vormt de beste garantie tot succes in onze markten en voor continuïteit voor al onze stakeholders. Bovendien biedt het meer loopbaanmogelijkheden en ontwikkelperspectief voor onze medewerkers”, verklaart Erik Blauw, algemeen directeur van Verkley.
 
"Verkley is een sterke partij in een segment dat inspeelt op belangrijke trends die nauw aansluiten bij de strategie van ons Sustainable Cities platform. Wij kijken ernaar uit om samen te werken met Erik Blauw en zijn team om de verdere expansie van Verkley - en daarmee ook de energie- en watertransitie in Nederland - te realiseren”, verklaren Rombout Poos en Roland Veldhuijzen Van Zanten van Gimv.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Noordzee moet vier keer zoveel windenergie leveren

Noordzee moet vier keer zoveel windenergie leveren

België, Denemarken, Duitsland en Nederland bundelen hun krachten om van de Noordzee de grootste duurzame energiecentrale van Europa te maken. Dat zijn de vier landen zopas overeengekomen tijdens de North Sea Summit in de Deense havenstad[…]

Werken aan nieuwe omleidingsweg in Tongeren starten eind dit jaar

Werken aan nieuwe omleidingsweg in Tongeren starten eind dit jaar

Team gezocht voor vergelijkende studie ruimtegebruik in grote scholen

Team gezocht voor vergelijkende studie ruimtegebruik in grote scholen

Brussel keurt RPA Delta-Herrmann-Debroux goed

Brussel keurt RPA Delta-Herrmann-Debroux goed

Meer artikels