Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gewestelijk akkoord klimaatdoelstellingen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,

De Vlaamse, Waalse en Brusselse ministers van Energie en Klimaat hebben een akkoord bereikt over de zogenaamde ?burden sharing?. Als een gewest de doelstellingen voor energie en klimaat tegen 2020 niet zou halen, kan het een overschot van een ander gewest opkopen. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein, Vlaams minister van Klimaat Joke Schauvliege, Waals minister van Energie Paul Furlan en de Brusselse minister van Energie Céline Fremault hebben de tarieven voor die solidariteit vastgelegd. Het akkoord werd voorgelegd aan federaal minister van Energie Marie-Christine Marghem.

De tarieven voor hernieuwbare energie zullen gebaseerd zijn op de gemiddelde prijs van onshore windenergie in Vlaanderen en Wallonië op het moment van de aankoop. Voor de eerste schijf van 750 GWh die gekocht wordts is er een vermindering van 25%. Voor de schijf van 751 tot 1.500 GWh bedraagt de vermindering 20%. Voor de schijf van 1.501 tot 3.000 GWh wordt dat 15%. Voor de schijf van 3.001 tot 3.500 GWh geldt 10% en voor de schijf vanaf 3.501 GWh ten slotte is er een vermindering van 5%.

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Kafka-meldpunt opnieuw gelanceerd

Kafka-meldpunt opnieuw gelanceerd

Het meldpunt kafka.be, waar burgers en ondernemers informatie krijgen over de ‘Only Once’-wet en onnodige administratieve lasten en overbodig papierwerk kunnen melden, werd zopas opnieuw gelanceerd. Het gebeurt nog steeds te vaak dat[…]

Europa wil dat facturen sneller betaald worden

Europa wil dat facturen sneller betaald worden

Digitaal draaiboek overheidsopdrachten online

Digitaal draaiboek overheidsopdrachten online

Elektronisch aanbesteden verplicht

Elektronisch aanbesteden verplicht

Meer artikels