Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gewestelijk akkoord klimaatdoelstellingen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,

De Vlaamse, Waalse en Brusselse ministers van Energie en Klimaat hebben een akkoord bereikt over de zogenaamde ?burden sharing?. Als een gewest de doelstellingen voor energie en klimaat tegen 2020 niet zou halen, kan het een overschot van een ander gewest opkopen. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein, Vlaams minister van Klimaat Joke Schauvliege, Waals minister van Energie Paul Furlan en de Brusselse minister van Energie Céline Fremault hebben de tarieven voor die solidariteit vastgelegd. Het akkoord werd voorgelegd aan federaal minister van Energie Marie-Christine Marghem.

De tarieven voor hernieuwbare energie zullen gebaseerd zijn op de gemiddelde prijs van onshore windenergie in Vlaanderen en Wallonië op het moment van de aankoop. Voor de eerste schijf van 750 GWh die gekocht wordts is er een vermindering van 25%. Voor de schijf van 751 tot 1.500 GWh bedraagt de vermindering 20%. Voor de schijf van 1.501 tot 3.000 GWh wordt dat 15%. Voor de schijf van 3.001 tot 3.500 GWh geldt 10% en voor de schijf vanaf 3.501 GWh ten slotte is er een vermindering van 5%.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw- of woonpremie aanvragen kan in Leuven enkel nog digitaal

Bouw- of woonpremie aanvragen kan in Leuven enkel nog digitaal

Een bouw- of woonpremie aanvragen op papier kan niet meer in Leuven. Wie niet over een computer of internet beschikt of hulp nodig heeft, kan een afspraak maken met de betrokken dienst om de aanvraag samen met een ambtenaar in te dienen.  […]

Antwerpen vereenvoudigt digitaal ondernemen

Antwerpen vereenvoudigt digitaal ondernemen

Gratis 360° Beeldendatabank voor overheden

Gratis 360° Beeldendatabank voor overheden

Asse neemt eerste MAN eTGE in gebruik

Asse neemt eerste MAN eTGE in gebruik

Meer artikels