Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gevelverf Fassadol TSR weerkaatst het zonlicht

Gevelverf Fassadol TSR weerkaatst het zonlicht

De gevel in de kleur die je wenst, zonder het gevaar op oververhitting' Het kan met Knauf Fassadol TSR. Knauf ontwikkelde een gamma kleuren ' ook donkere ' die dankzij een speciale pigmenttechnologie het zonlicht weerkaatsen. Extra troef is dat de verf ook bescherming biedt tegen de vorming van algen en schimmels.

Wie zijn gevel in een 'intense' kleur wilde zetten, zat met een probleem. Conventionele verf kan bij zonnig weer immers tot 70° C warm worden. Door het proces van opwarmen en afkoelen gaat het oppervlak uitzetten en samentrekken en kunnen scheuren ontstaan. En dus wordt er steevast gekozen voor lichte kleuren met een hoge helderheidswaarde. Deze waarde geeft aan wat het menselijk oog kan waarnemen op een schaal van 0 (perfect zwart) tot 100 (perfect wit).

Het verschil met Knauf Fassadol TSR zit in het vermogen van de verf om het héle spectrum aan zonnestralen te reflecteren, en niet alleen wat het oog kan waarnemen, waaronder dus ook infrarood- en uv-straling. Vandaar de naam: Total Solar Reflection. De Fassadol TSR kleurenwaaier bevat levendige kleuren met een helderheidswaarde van minder dan 20. Zulke verf kon tot op heden niet aangebracht worden op gevelisolatiesystemen.

Knauf Fassadol TSR heeft een eigen kleurenwaaier met levendige en aantrekkelijke kleuren, voor het merendeel met een helderheidswaarde van minder dan 20. Het is een gevelverf op basis van siloxaan met satijnmatte look, toepasbaar op zowel gevelisolatiesystemen als buitenpleister. Enige voorwaarde: het moeten recente realisaties zijn met een witte eindpleister als toplaag. De geavanceerde verf is zeer waterafstotend, waterdampdiffusie-open en biedt een hoog dek- en vulvermogen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden