Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gerichte opleidingen voor gebouwbeheer

Gerelateerde onderwerpen :

,
Gerichte opleidingen voor gebouwbeheer

Heel wat gebouwbeheerders, en zeker gebouwbeheerders die werken voor organisaties waarvoor het patrimonium een middel en geen doel is, volgen vrij weinig bijkomende opleidingen. Hun werkgevers willen niet altijd investeren in de soms dure opleidingen. De opleidingen die ze volgen, gaan veelal over basiszaken als brandveiligheid. Maar wat dan met belangrijke onderwerpen als waterdichtheid, luchtdichtheid, verlichting, hvac, de pathologie van gebouwonderdelen, verplichte keuringen, de conditiemeting van een gebouw, inventarisatie en zoveel meer? Bovendien richten steeds meer aannemers een onderhoudspoot op en worden studiebureaus steeds meer ingeschakeld voor onderhoudsopdrachten. Ook zij kunnen gerichte opleidingen gebruiken. 

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer speelt sinds een drietal jaren in op deze nood en creëert opleidingen op maat van gebouwbeheerders. Tijdens die paar jaar volgden al ruim 1.000 gebouwbeheerders één of meer opleidingen, die gaan van heel praktische, technische zaken tot eerder beheergerichte onderwerpen. Dit najaar staan o.m. de volgende onderwerpen op de agenda:

  • September: basisopleiding gebouwbeheer (Gent, 4 namiddagen en avonden)
  • September: conditiemeting van gebouwen volgens NEN 2767 (Gent)
  • 28/9: Sustainable Building Academy
  • Oktober – november: inspectie en onderhoud van installaties in gebouwen
  • Oktober – november: theoretische examens inspecteur van gebouwen
  • November: Waterdichtheid van gebouwen (voor werfleiders)
  • November: onderhoud van gebouwen
  • November – december: praktische examens inspecteur van gebouwen
  • Januari 2018:  postgraduaat gebouwbeheer in samenwerking met hogeschool PXL

Alle informatie en inschrijvingen voor deze opleidingen op www.gebouwbeheerder.be

 

Postgraduaat gebouwbeheer vanaf 1 januari 2018

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer organiseert in 2018 samen met de Limburgse hogeschool PXL voor de eerste keer een postgraduaat gebouwbeheer. Het initiatief kadert in de steeds hogere verwachtingen die organisaties koesteren ten aanzien van hun gebouwbeheerders. Een hedendaagse gebouwverantwoordelijke is veel meer dan een Handige Harry in een stofjas die de lampen vervangt. De job vereist vandaag zowel technische als managementvaardigheden, kennis van het relevante wettelijke kader, budgettair inzicht en de sociale vaardigheden die nodig zijn om een team te leiden en om succesvol met aannemers te werken.

Het postgraduaat start begin januari 2018 en zal een volledig kalenderjaar beslaan. De lessen vinden elke week plaats op donderdagavond. Deelnemers zullen via de opleiding alle competenties en inzichten ontwikkelen die nodig zijn om de veelzijdige rol van gebouwbeheerder met succes in te vullen. Voor meer informatie en inschrijvingen: https://www.pxl.be/Pub/Opleidingen/Postgraduaat/Postgraduaat-Gebouwbeheer.html.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

VMM ontwikkelt Klimaatadaptatietool

VMM ontwikkelt Klimaatadaptatietool

We krijgen steeds vaker te maken met hittegolven en droogteperiodes, maar ook met meer wateroverlast. De klimaatverandering blijft zich onverstoorbaar voltrekken, ook in Vlaanderen. Daarom investeert de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in de[…]

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Tweede projectoproep Proeftuinen Droogte

Tweede projectoproep Proeftuinen Droogte

Meer artikels