Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gerichte opleidingen voor gebouwbeheer

Gerelateerde onderwerpen :

,
Gerichte opleidingen voor gebouwbeheer

Heel wat gebouwbeheerders, en zeker gebouwbeheerders die werken voor organisaties waarvoor het patrimonium een middel en geen doel is, volgen vrij weinig bijkomende opleidingen. Hun werkgevers willen niet altijd investeren in de soms dure opleidingen. De opleidingen die ze volgen, gaan veelal over basiszaken als brandveiligheid. Maar wat dan met belangrijke onderwerpen als waterdichtheid, luchtdichtheid, verlichting, hvac, de pathologie van gebouwonderdelen, verplichte keuringen, de conditiemeting van een gebouw, inventarisatie en zoveel meer? Bovendien richten steeds meer aannemers een onderhoudspoot op en worden studiebureaus steeds meer ingeschakeld voor onderhoudsopdrachten. Ook zij kunnen gerichte opleidingen gebruiken. 

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer speelt sinds een drietal jaren in op deze nood en creëert opleidingen op maat van gebouwbeheerders. Tijdens die paar jaar volgden al ruim 1.000 gebouwbeheerders één of meer opleidingen, die gaan van heel praktische, technische zaken tot eerder beheergerichte onderwerpen. Dit najaar staan o.m. de volgende onderwerpen op de agenda:

  • September: basisopleiding gebouwbeheer (Gent, 4 namiddagen en avonden)
  • September: conditiemeting van gebouwen volgens NEN 2767 (Gent)
  • 28/9: Sustainable Building Academy
  • Oktober – november: inspectie en onderhoud van installaties in gebouwen
  • Oktober – november: theoretische examens inspecteur van gebouwen
  • November: Waterdichtheid van gebouwen (voor werfleiders)
  • November: onderhoud van gebouwen
  • November – december: praktische examens inspecteur van gebouwen
  • Januari 2018:  postgraduaat gebouwbeheer in samenwerking met hogeschool PXL

Alle informatie en inschrijvingen voor deze opleidingen op www.gebouwbeheerder.be

 

Postgraduaat gebouwbeheer vanaf 1 januari 2018

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer organiseert in 2018 samen met de Limburgse hogeschool PXL voor de eerste keer een postgraduaat gebouwbeheer. Het initiatief kadert in de steeds hogere verwachtingen die organisaties koesteren ten aanzien van hun gebouwbeheerders. Een hedendaagse gebouwverantwoordelijke is veel meer dan een Handige Harry in een stofjas die de lampen vervangt. De job vereist vandaag zowel technische als managementvaardigheden, kennis van het relevante wettelijke kader, budgettair inzicht en de sociale vaardigheden die nodig zijn om een team te leiden en om succesvol met aannemers te werken.

Het postgraduaat start begin januari 2018 en zal een volledig kalenderjaar beslaan. De lessen vinden elke week plaats op donderdagavond. Deelnemers zullen via de opleiding alle competenties en inzichten ontwikkelen die nodig zijn om de veelzijdige rol van gebouwbeheerder met succes in te vullen. Voor meer informatie en inschrijvingen: https://www.pxl.be/Pub/Opleidingen/Postgraduaat/Postgraduaat-Gebouwbeheer.html.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Teveel obstakels voor investeringen in hernieuwbare energie"

"Teveel obstakels voor investeringen in hernieuwbare energie"

De organisatie voor zelfstandige ondernemers Unizo dringt erop aan om de Vlaamse obstakels voor investeringen in hernieuwbare energie weg te werken en de procedures vlotter te laten verlopen. Op z’n minst zou het ontwerpdecreet[…]

Werfdoeken worden gerecycleerd tot herbruikbare palletverpakking

Werfdoeken worden gerecycleerd tot herbruikbare palletverpakking

Circulaire economie is in opmars in de bouwsector

Circulaire economie is in opmars in de bouwsector

Circulaire bedrijven zijn beter bestand tegen economische schokken

Circulaire bedrijven zijn beter bestand tegen economische schokken

Meer artikels