Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Geopunt brengt overheidsinformatie in kaart

De website www.geopunt.be is een nieuwe centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie. De site biedt specifieke toepassingen en data aan en werd gebouwd door het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV), dat tevens instaat voor de permanente actualisering van de informatie.

Geopunt biedt een strategische oplossing voor bedrijven die nood hebben aan geografische informatie. Het portaal brengt een uitgebreide collectie aan tools en data samen op een centraal platform, waardoor bedrijven met één klik de informatie terugvinden die ze op dat moment het meest nodig hebben.

'We gebruiken Geopunt niet alleen om technische data te zoeken, maar ook voor de strategische mogelijkheden die het platform ons biedt. Toen we een nieuw filiaal wilden opzetten in Vlaanderen, konden we meteen zien welke locatie het best voldeed aan onze criteria. Dat heeft ons heel wat tijd en kosten bespaard', aldus Karel Festjens van Tal nv.

Zo bevat Geopunt o.a. gegevens over mobiliteit, bedrijventerreinen, geluidsbelasting of potentiële risico's die aan een bepaalde locatie verbonden zijn. Geopunt is een website die alle informatie op een kant-en-klare manier aanbiedt. De info wordt regelmatig vernieuwd, waardoor bedrijven snel en efficiënt de meest actuele gegevens kunnen raadplegen. Bovendien worden bedrijfsleiders niet langer gedwongen om te rade te gaan bij externe instanties indien ze een overzicht willen krijgen van specifieke geodata.

'Geopunt is op elk moment van de dag beschikbaar, waardoor gebruikers niet meer gebonden zijn aan kantooruren. Het platform wil tevens interactief zijn en gebruikers de mogelijkheid bieden om zelf geografische informatie en nieuwsberichten te delen met anderen. Dit maakt van het platform een pionier in Vlaanderen', besluit Laura D'heer, productowner Geopunt binnen het AGIV. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector riskeert Europese steun mis te lopen

Bouwsector riskeert Europese steun mis te lopen

Voor de relance van de Europese economie voorziet de Europese commissie in een herstelfonds van 750 miljard € waarvan ongeveer 5 miljard € voor België. De Europese commissie geeft daarbij zelf aan dat een groot deel van de[…]

23/09/2020 | Confederatie BouwEuropa
Kortrijk: brandweerkazerne wordt nieuwe Deelfabriek

Kortrijk: brandweerkazerne wordt nieuwe Deelfabriek

Techni-Mat gaat door!

Techni-Mat gaat door!

Langer zelfstandig wonen in hightech woning dankzij technisch woningplan

Langer zelfstandig wonen in hightech woning dankzij technisch woningplan