Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Geopunt brengt overheidsinformatie in kaart

De website www.geopunt.be is een nieuwe centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie. De site biedt specifieke toepassingen en data aan en werd gebouwd door het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV), dat tevens instaat voor de permanente actualisering van de informatie.

Geopunt biedt een strategische oplossing voor bedrijven die nood hebben aan geografische informatie. Het portaal brengt een uitgebreide collectie aan tools en data samen op een centraal platform, waardoor bedrijven met één klik de informatie terugvinden die ze op dat moment het meest nodig hebben.

'We gebruiken Geopunt niet alleen om technische data te zoeken, maar ook voor de strategische mogelijkheden die het platform ons biedt. Toen we een nieuw filiaal wilden opzetten in Vlaanderen, konden we meteen zien welke locatie het best voldeed aan onze criteria. Dat heeft ons heel wat tijd en kosten bespaard', aldus Karel Festjens van Tal nv.

Zo bevat Geopunt o.a. gegevens over mobiliteit, bedrijventerreinen, geluidsbelasting of potentiële risico's die aan een bepaalde locatie verbonden zijn. Geopunt is een website die alle informatie op een kant-en-klare manier aanbiedt. De info wordt regelmatig vernieuwd, waardoor bedrijven snel en efficiënt de meest actuele gegevens kunnen raadplegen. Bovendien worden bedrijfsleiders niet langer gedwongen om te rade te gaan bij externe instanties indien ze een overzicht willen krijgen van specifieke geodata.

'Geopunt is op elk moment van de dag beschikbaar, waardoor gebruikers niet meer gebonden zijn aan kantooruren. Het platform wil tevens interactief zijn en gebruikers de mogelijkheid bieden om zelf geografische informatie en nieuwsberichten te delen met anderen. Dit maakt van het platform een pionier in Vlaanderen', besluit Laura D'heer, productowner Geopunt binnen het AGIV. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Vorsselmans bouwt nieuwe productiehal en kantoren

Het familiebedrijf Vorsselmans uit Loenhout, gespecialiseerd in de productie en montage van aluminium ramen, gevels en zonnepanelen, zette de symbolische eerste spadesteek voor de bouw van een nieuwe, geautomatiseerde productiehal met een[…]

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

120 bouwpromotoren en architecten op petanquetornooi van Renson

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Inspirerende openhuizendag over toekomstgericht bouwen

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vieren samen 155 jaar bouwervaring