Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gents platform voor vastgoedmarkt haalt 1,25 miljoen € op

Gents platform voor vastgoedmarkt haalt 1,25 miljoen € op

Het splinternieuwe cloudplatform Prompto van de Gentse start-up Around Media kondigt een nieuwe manier van werken aan voor de vastgoedmarkt. Ontwerpers, projectontwikkelaars en producenten van bouwmaterialen werken via hen samen op één platform en kunnen hun klanten in virtual reality tonen hoe hun toekomstige woning eruit zal zien. Around Media haalde 1,25 miljoen € op om het platform in de markt te zetten. Voor de gamers: het draait op dezelfde ‘game engine’ als het razend populaire Fortnite.

De lichtinval aanpassen, spelen met kleuren, meubels verschuiven,…Prompto maakt het mogelijk om ruimtes volledig naar eigen wens in te richten en er met klanten in rond te wandelen; net als in een game, maar dan op een fotorealistische manier. Het unieke aan Prompto is dat designers (interieurarchitecten, 3D-artiesten, …), projectontwikkelaars en producenten van bouwmaterialen op hetzelfde SaaS-platform werken. Ze kunnen interieurs opslaan, bewerken en delen in de cloud.

Designers kunnen Prompto vlot koppelen aan hun eigen tekenprogramma's. Ze geven ruimtes vorm met de meubelen en de bouwmaterialen die de producenten in de digitale bibliotheek stoppen. Vervolgens kunnen ze die ruimtes samen met hun klanten bekijken en meteen aanpassen. De klanten kunnen nadien zelfs nog een virtuele 360° rondleiding mee naar huis nemen.Projectontwikkelaars zijn vandaag vaak gebonden aan een beperkte reeks 2D- of 3D-beelden die ze laten maken bij gespecialiseerde bedrijven. Prompto laat hen toe om zélf eenvoudig levensechte scènes te maken via de digitale woonconfigurator. Zeker bij het invullen van casco ruimtes kunnen klanten zo veel beter gemotiveerde keuzes maken voor hun toekomstige woning. Prompto laat ook toe om snel en eenvoudig offertes op te stellen aan de hand van gekozen interieurs.

"Designers, projectontwikkelaars en producenten van bouwmaterialen kunnen niet alleen veel efficiënter communiceren, ze kunnen elkaars ontwerpen ook versterken. Projectontwikkelaars spenderen hiermee tot tien keer minder tijd aan klantenbegeleiding. En hun klanten krijgen dankzij Prompto een veel realistischer beeld van hun toekomstige woning. Ze kunnen veel vroeger in het ontwerpproces hun eigen stempel drukken op de plannen", stelt ceo Wannes Vanspranghe van Around Media.

Kapitaalronde

Voor de lancering van Prompto zette Around Media een kapitaalronde op. De Gentse start-up haalde 1,25 miljoen € op. De investeerder is een groep rond Wim Vernaeve, die eerder ook al participeerde in bedrijven als Showpad, SweepBright, Byteflies, Hello Customer en Cloudalize.

"Het unieke aan Prompto is dat het de verschillende schakels in de bouwsector samenbrengt op één platform. Prompto is daarmee het meest complete sales- en opvolgingsplatform voor de vastgoedmarkt. Bedrijven kunnen hiermee een betere service bieden dan ooit, op een betaalbare manier in een markt waarin de strijd om de klant bikkelhard is”, meent Wim Vernaeve.

Around Media focust zich met Prompto in eerste instantie op de Belgische bouwmarkt maar start in 2019 ook in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk. De start-up breidt het team daarvoor uit met marketeers, developers en creatives. Het cloudplatform is bijzonder schaalbaar. Ze kunnen upgrades aan het systeem meteen aan alle gebruikers aanbieden, over talen en grenzen heen. De basisversie van Prompto is vandaag gratis beschikbaar voor designers. Projectontwikkelaars kunnen met Prompto aan de slag vanaf 50 € per maand per unit (huis, appartement, kantoor).
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vastgoedkoopkracht ligt 17 m² lager dan het historische gemiddelde

Vastgoedkoopkracht ligt 17 m² lager dan het historische gemiddelde

Onze vastgoedkoopkracht ligt op dit moment 17 m² lager dan het historische gemiddelde van 102 m², wat bijna even laag is als in 2007. Concreet betekent dit dat het gemiddelde gezin zich momenteel kan veroorloven om een huis van 85[…]

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Meer artikels