Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gent wil meer geld voor scholenbouw

Gerelateerde onderwerpen :

De stad Gent vraagt aan de Vlaamse regering snel geld voor drie scholenbouwprojecten. 'Een andere werkwijze dringt zich echt op. Willen we dat een nieuwe school klaar is tegen 2018, dan moeten we vandaag en niet pas in 2016 of 2017 weten of we het project aanbestedingsklaar kunnen maken', zegt de Gentse schepen van Onderwijs Elke Decruynaere. De stad krijgt dit jaar 3,3 miljoen ' capaciteitsmiddelen van Vlaanderen. Die worden verdeeld over de projecten Gaspard De Coligny (90.286 '), Sint-Bernadette (1.215.000 '), Vrije Kleuterschool Sint-Lieven Kolegem (947.725,58 '), Hippo's Hof (513.000 '), Sint-Pietersinstituut (350.000 ') en de start van een nieuwbouw voor het BSGO Voskenslaan (183.988,42 ').

Prioriteiten

De zopas toegekende middelen zullen pas vanaf september 2017 en ten laatste in september 2018 voor 326 extra plaatsen in de scholen zorgen. De stad geeft daarbij prioriteit aan wijken waar de druk het hoogst is, waar een nieuwe stadsontwikkeling gepland staat of die goed bereikbaar zijn en daarmee naburige wijken uit de nood helpen.

Realisatiegraad

Gent heeft nog drie grote projecten die geen of slechts gedeeltelijke subsidies ontvangen: Oude Dokken, De Voskens­laan en De Vogelzang. Als deze projecten ook gerealiseerd kunnen worden, komen er nog eens 246 plaatsen voor kleuters en 384 plaatsen in het lager onderwijs bij. 'Voor de tijdige realisatie van deze drie grote projecten kijken we naar de Vlaamse regering', stelt schepen Decruynaere. 'Al jaren vragen we een andere werkwijze en nu minister Crevits de realisatiegraad op de agenda gezet heeft, hoop ik dat die langetermijnplanning er ook komt', besluit de Gentse schepen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Studenten gebruiken toekomstige huisvesting voor opleiding

Studenten gebruiken toekomstige huisvesting voor opleiding

De nieuwe studententoren van Hogeschool PXL op de Elfde-Liniecampus in Hasselt is bijna klaar. De toren, eigendom van Xior Student Housing en gebouwd door bouwbedrijf Cordeel, vormt dit semester het onderwerp van het project[…]

Londerzeel zoekt ontwerper voor vrijetijdssite

Londerzeel zoekt ontwerper voor vrijetijdssite

Nieuwe campus voor Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen

Nieuwe campus voor Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen

Eerste steen voor geavanceerd pmd-sorteercentrum in Ghlin

Eerste steen voor geavanceerd pmd-sorteercentrum in Ghlin

Meer artikels