Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gent pakt buurt rond Maria Goretti-kerk aan

Gerelateerde onderwerpen :

De stad Gent koopt een binnengebied achter de Maria Goretti-kerk aan de Blaisantvest. De kerk krijgt een opknapbeurt en zal in de toekomst meer activiteiten huisvesten. In de aanpalende Kaprijke­straat komt een kleuter- en lagere school.

Achter de kerk ligt een onderbenut terrein. Het stadsbestuur koopt dat terrein om het in te richten als een groene, rustige plek voor de bewoners van de Blaisantvest en omgeving. Het terrein zal langs verschillende zijden toegankelijk zijn en zal de woonkwaliteit van de omliggende straten verhogen. Dit is een deelproject van het stadsvernieuwingsproject Bruggen naar Rabot.

Voor de herinrichting van het terrein gaat de stad Gent in dialoog met de buurt. Het ontwerp zal dubbel gebruik door de school in de Kaprijkestraat mogelijk maken. De vzw Impuls, met ondersteuning van de Taborgroep (dienst Infrastructuur), richt de voormalige schoolgebouwen in de Kaprijkestraat opnieuw in om er kleuterschool De Mozaïek en een nieuwe lagere school te huisvesten.

Het schoolgebouwtje in het binnengebied zal na de bouwwerken in de Kaprijke­straat gesloopt worden. De werken starten, afhankelijk van de subsidiëring via AGIOn, in september. De school wil klaar staan voor het schooljaar 2016-2017.

De Maria Goretti-kerk is een beeldbepalend gebouw in de buurt en huisvest nog verschillende religieus geïnspireerde activiteiten. De kerk is eigendom van de vzw Parochiale Werken Heilig Kerst. Een nieuwe vzw DOIC, de vzw die opgericht werd door Dominicus Gent en ICCG (International Community Church Gent) om het kerkgebouw te beheren, verwerft de kerk begin mei. Het gebouw krijgt de komende jaren een opknapbeurt. Zo zal de klokkentoren nog deze zomer gerestaureerd worden. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

De stad Antwerpen keurde het definitieve ontwerp goed voor de eerste fase van de publieke ruimte van de Slachthuiswijk. Autoluwe speel-, sport- en ontmoetingsruimtes zullen de nieuwe en bestaande delen van de wijk aan Antwerpen-Dam[…]

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Nieuwe schoolcampus in Laken

Nieuwe schoolcampus in Laken

Meer artikels