Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gent opent volgend jaar nieuw wetenschapsmuseum

Gerelateerde onderwerpen :

Gent opent volgend jaar nieuw wetenschapsmuseum

© ©Tryfonov - stock.adobe.com

De stad Gent is vanaf volgend voorjaar een nieuw museum rijker. Het gloednieuwe Gents Universiteitsmuseum (GUM) staat middenin de Gentse Plantentuin, op de hoek van het Museum voor Schone Kunsten (MSK) en het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.).

Het GUM wordt een museum over wetenschap, onderzoek en kritisch denken waar de bezoeker kan ontdekken dat wetenschap het resultaat is van vallen en opstaan, twijfel en verbeelding. Marjan Doom is vorig jaar aangesteld als directeur van het nieuwe museum. Het openingsweekend is gepland op zaterdag 21 en zondag 22 maart 2020.

“We willen alle aspecten van de wetenschap via dit nieuwe Gentse museum naar het publiek brengen en de mensen tonen waarover het gaat: een geheel van prikkelende stellingen, feiten, vragen en experimenten. Maar ook de twijfel, de verwondering en de ontdekkingen van de wetenschapper komen aan bod. In het GUM zal je kunnen ervaren wat de kern van wetenschap is. Met de universiteit engageren we ons om onze voortrekkersrol als beheerder van de grootste academische erfgoedcollectie in Vlaanderen ten volle op te nemen”, aldus Rik Van de Walle, rector van UGent.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oproep voor Belgisch paviljoen  Biënnale Architettura 2020

Oproep voor Belgisch paviljoen Biënnale Architettura 2020

Voor het Belgisch paviljoen op de Biënnale Architettura 2020 in Venetië nodigt het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) architecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers, onderzoekers, critici en kunstenaars uit om een tentoonstellingsconcept[…]

19/08/2019 | ArchitectenOntwerpers
Renson haalt de raamuitbouw uit het verdomhoekje

Renson haalt de raamuitbouw uit het verdomhoekje

Do you speak Globish?

Do you speak Globish?

Herontwikkeling Slachthuiswijk Antwerpen in volgende fase

Herontwikkeling Slachthuiswijk Antwerpen in volgende fase

Meer artikels