Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gent heeft nog steeds geen parkeerkaart voor aannemers

Gerelateerde onderwerpen :

,
Gent heeft nog steeds geen parkeerkaart voor aannemers

© comzeal - stock.adobe.com

“Aannemers hebben het sinds de invoering van het nieuwe parkeer- en circulatieplan in Gent niet gemakkelijk om in het stadscentrum of andere dichtbebouwde wijken nog een parkeerplaats te vinden als ze er aan de slag willen. Sommige  aannemers uit de buurgemeenten weigeren opdrachten in Gent omdat ze moeilijk ter plaatse geraken en moeilijk kunnen parkeren en de boetes schrikken hen af. De bewoners krijgen het langzamerhand moeilijk om nog vakmensen te vinden. Ik kaart deze problematiek al langer aan, maar een oplossing vanuit het stadsbestuur is er nog altijd niet. Daarom zal ik op de komende gemeenteraad mijn voorstel voor een parkeerkaart voor aannemers opnieuw indienen”, stelt het Gentse gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem (N-VA).

Afstel

“Ik heb dit voorstel in februari 2018 ook al eens op tafel gelegd. En in maart en september van dat jaar opnieuw, om het stadsbestuur aan te porren tot actie. Maar van uitstel kwam afstel. De Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw van Groen zegt altijd wel voorstander te zijn van een parkeerkaart voor aannemers en een initiatief te zullen nemen. Maar in de praktijk vindt hij telkens weer bezwaren uit om de parkeerkaart toch niet in te voeren. Juridisch kan dit nochtans perfect”, meent Van Renterghem.

Interventiekaart

“Nu er een nieuwe coalitie is, hoop ik dat hier snel werk van kan gemaakt worden. Wij staan overigens niet alleen met onze vraag. Ook Unizo is hiervoor al langer vragende partij. En zelfs de nieuwe burgemeester. Op zijn website neemt De Clercq een aanbeveling uit de evaluatie van het parkeerplan van maart vorig jaar letterlijk over. Ook hij wil een ‘interventiekaart voor mensen uit de bouwsector’. Jammer wel dat dit niet in het bestuursakkoord is terug te vinden. Niettemin zal ik de burgemeester oproepen om woord te houden”, belooft Van Renterghem.

Juni

“We wachten al ruim langer dan een jaar. Het is tijd dat er knopen worden doorgehakt. Concreet stel ik voor dat het stadsbestuur tegen ten laatste juni een regeling uitwerkt waardoor aannemers vlot en reglementair kunnen parkeren in de binnenstad of in andere wijken waar zich problemen stellen. En uiteraard, net zoals in het geval van de al langer bestaande parkeerkaart voor zorgverstrekkers, moet dat niet helemaal gratis zijn”, besluit Sandra Van Renterghem.

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Trajectcontroles op twintig nieuwe locaties in Vlaanderen

Trajectcontroles op twintig nieuwe locaties in Vlaanderen

Dit jaar worden op de Vlaamse gewestwegen twintig bijkomende trajectcontroles geïnstalleerd. Dat brengt het totale aantal locaties met trajectcontroles op 208. Het gaat om een investering van 3 miljoen €. Vlaams minister van Mobiliteit[…]

23/06/2021 | overheidsopdracht
SERV stelt vragen bij Vlaamse ambities voor emissievrij transport

SERV stelt vragen bij Vlaamse ambities voor emissievrij transport

Cleantech-sector doorstaat de viruscrisis

Cleantech-sector doorstaat de viruscrisis

Scania 770S in primeur voor Karl S'Jegers

Scania 770S in primeur voor Karl S'Jegers

Meer artikels