Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gent bouwt fiets- en voetgangersbrug over de Leie

Gerelateerde onderwerpen :

Gent bouwt fiets- en voetgangersbrug over de Leie

Foto’s: Tim Van de Velde / Team Vlaams Bouwmeester.

Het Stadsontwikkelingsbedrijf Gent (Sogent) schrijft een studieopdracht uit voor de bouw van een vaste fiets- en voetgangersbrug over de Leie aan Snepkaai/Griendijk. Het gaat om een ontwerpwedstrijd gevolgd door een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De selectievergadering is gepland op 30 maart, een eerste briefing volgt op 14 april. Het project wordt op 18 augustus toegewezen aan de uitvoerders.

Sogent reserveert voor de realisatie van de brug een investeringsbudget van 1,75 miljoen €. Dit bedrag geldt als maximumbudget en is inclusief de omgevingswerken ter hoogte van de Griendijk, de Snepkaai en/of de Koningin Fabiolalaan. Dit bedrag is exclusief studiekosten en btw.

De brug is een onderdeel van het Westerringspoor en maakt deel uit van het hoofdfietsroutenetwerk van de stad Gent. De brug is tevens het sluitstuk van het Rinkhoutpad of de trage verbinding tussen het Maria-Hendrikaplein en het recreatiedomein Blaarmeersen, zoals opgenomen in het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (grup) ‘Stationsomgeving Gent Sint-Pieters, Koningin Fabiolalaan’. Op lokale schaal ontsluit de fiets- en voetgangersbrug de noordelijke stationsbuurt naar één van de belangrijkste recreatieve groenpolen van de stad Gent.

De brug zal een belangrijke incentive zijn voor de toekomstige appartementsbewoners van het aanpalende project Rinkkaai, waarvoor Sogent een private partner heeft aangesteld en waarvoor momenteel een verkavelingsaanvraag wordt voorbereid. Door de rechtstreekse én veilige verbinding met het recreatiedomein Blaarmeersen is de toekomstige brug een belangrijke hefboom voor gezinsvriendelijke hoogbouw.

Sogent zoekt voor deze opdracht een ontwerp- en ingenieursteam dat voldoende onderlegd is voor de uitvoering van de volledige opdracht, d.w.z. van de opmaak van het ontwerp en de volledige technische uitwerking ervan, van de opmaak van de documenten tot de aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning en de opmaak van het aanbestedingsdossier, inclusief het nazicht van de offertes, en voor de opvolging en controle gedurende de uitvoering van de werken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

De Regie der Gebouwen heeft vier consortia geselecteerd die nu concrete voorstellen voor de bouw van de toekomstige gevangenis van Vresse-Sur-Semois kunnen uitwerken. Zij kregen zopas het performantiebestek overhandigd, evenals de andere[…]

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

Vier kandidaat-bouwers voor gevangenis Leopoldsburg

Vier kandidaat-bouwers voor gevangenis Leopoldsburg

Antwerpse woonzorgcampus wordt hotel

Antwerpse woonzorgcampus wordt hotel

Meer artikels