Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gent bouwt een nieuw dierenasiel

Gerelateerde onderwerpen :

Gent bouwt een nieuw dierenasiel

De stad Gent maakt 405.000 ' vrij voor de bouw van een nieuw, modern dierenasiel aan de Watersportbaan ter vervanging van het compleet uitgeleefde gebouw in het Citadelpark. De plannen werden reeds in 2013 voorgesteld (zie Bouwkroniek van 20 september 2013, blz. 23), maar toen en ook in 2014 vond de stad onvoldoende budget op de begroting. Dankzij enkele financiële meevallers zijn er dit jaar wel voldoende middelen gevonden in de stadskas.

Beschermd monument

Het Gentse dierenasiel zoekt al jaren een oplossing voor de te krappe en verouderde huisvesting. Momenteel worden 75 katten en 35 honden opgevangen in een als monument beschermd torengebouw (foto) in het Citadelpark. Een nieuwe functie voor dit gebouw na de verhuis van het dierenasiel is er nog niet.

2011

In 2011 werd beslist dat het asiel zou verhuizen naar een nieuwbouw aan de Noorderlaan nabij de Watersportbaan. Het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de site werd hiervoor reeds aangepast. Er komt een tweelaags gebouw van 250 m².

Skatepark

De financiële meevallers in de stadsbegroting maken nog meer projecten mogelijk. De aanleg van een skatepark aan de Blaarmeersen is goed voor een geraamde investeringskost van 415.000 ' en er is voorts 450.000 ' voor de heraanleg van de groenzones rond de woonblokken aan de Leiekaai.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

De teams van Valens (Eiffage) haalden het contract binnen voor de bouw van het psychiatrisch centrum voor het Saint-Luc ziekenhuis en Valisana in Sint-Lambrechts-Woluwe, op de campus van de UCLouvain. De werken starten deze maand. Het gaat om[…]

17/09/2021 | Projectenoverheidsopdracht
UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Meer artikels