Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Genomineerden Etop-awards presenteren nieuwigheden

Genomineerden Etop-awards presenteren nieuwigheden

Met als slogan 'Elektrotechniek maakt het mogelijk' vindt van dinsdag 29 september tot en met vrijdag 2 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht het tweejaarlijkse event Elektrotechniek plaats. Ook tijdens deze editie zullen opnieuw de Etop Innovation Awards worden uitgereikt. Dit jaar situeren deze zich in de toepassingsgebieden 'Woningbouw', 'Utiliteit', 'Industrie' en 'Infra & Energie'.

Een deskundige jury koos uit ruim dertig inzendingen een tiental genomineerden. Bij de nominaties ging de jury o.m. na of het ingestuurde product, systeem of oplossing innovatief en operationeel is. De inzending moet ook pas na oktober 2014 op de markt gebracht zijn. Naast de genomineerden ontvingen een heleboel inzendingen de status van 'innovator'.

Genomineerden Woning

Osec met Satel INT-TSI

Een intelligente, EN-50131 Grade-3-gekeurde bediening voor beveiliging en KNX-systeem met daarbij de mogelijkheid om via een netwerkaansluiting camerabeelden en de actuele weersituatie te ontvangen. De Satel INT-TSI valt op door een innovatieve uitvoering. Een voordeel is volgens de jury dat de interface kan aangepast worden aan uiteenlopende wensen van de gebruikers. Osec is met dit systeem eveneens genomineerd in de categorie Utiliteit. (Foto 1)

Attema met brandwerende doorvoer voor kabels en buizen

Attema zet met de introductie van de brandveilige doorvoer voor kabels en buizen een nieuwe stap om installaties betrouwbaar en eenvoudig brandwerend af te werken. De brandwerende doorvoer is volgens de jury uitstekend geschikt voor appartementen en hoogbouw en blinkt uit door zijn eenvoudige toepassing. (Foto 2)

Hateha met FireAngel rook-, hitte- en CO-melder

De rook- en hittemelder waren reeds verkrijgbaar in de batterij-gevoede uitvoering en zijn sinds kort ook beschikbaar in 230 V-uitvoering. Alle apparaten in deze serie zijn koppelbaar via de draadloze Wi-Safe 2-technologie. Met de draadloze locatieschakelaar kan het alarm worden gestopt en de locatie van de melder die afgaat worden bepaald. De verschillende opties maken de melder uniek. Het apparaat is volgens de jury functioneel sterk, flexibel en prima toepasbaar in de woningbouw. Hateha is met deze melder eveneens genomineerd in de categorie Utiliteit. (Foto 3)

Hateha met Mennekes Amtron wandladers

De Amtronwandladers hebben een modern design waarbij de behuizing ook functioneert als kabelophanging. De jury meent dat het systeem geschikt is om te kunnen worden opgenomen in de toekomstige smart grid-omgeving. Ook het grote aantal verschillende verkrijgbare uitvoeringen is indrukwekkend. Het ontwerp maakte indruk op de jury vanwege de slimme vormgeving, waarmee de laadkabel direct een opbergplek heeft. (Foto 4)

Genomineerden Industrie

Isotron Systems met AP10 Automatische formaatbewaking 2.0

Het gaat om een geautomatiseerde formaat- (of verstel)bewaking van spindels of assen op machines die regelmatig worden omgebouwd om verschillende producten of verpakkingen flexibel te kunnen verwerken. Voor nieuwe machines is het wellicht minder geschikt, maar in andere gevallen is dit een praktische oplossing. Fouten bij het ombouwen van machines worden voorkomen en de ombouwsnelheid neemt toe. (Foto 5)

Hemmink met Pflitsch blueglobe Clean Plus

Dit bedrijf presenteert een hygiëne kabelwartel met EHEDG-certificaat, een verrassend eenvoudige oplossing. Door de toepassing van deze wartel kan de reiniging van machines volgens de jury een heel stuk eenvoudiger en sneller gebeuren. (Foto 6)

Genomineerden Utiliteit

Notra met draadoze gasdetectie en explosieveiligheid

Deze professionele gasdetectie kan worden toegepast in appartementsgebouwen en publieke parkeergarages, maar ook in biogas- of koelinstallaties en andere gesloten ruimtes waar giftige of explosieve gassen kunnen ontstaan. De jury noemt het product van Notra origineel. Een draadloos toegangspunt past uitstekend in deze tijd waarin het gebruik van tablets toeneemt. (Foto 7)

Mobeye met ThermoGuard-TwinLog CML2255

Dit is een temperatuurbewaking die via gsm alarmeert en de waarden logt. De vastgelegde waarden zijn afleesbaar in een webgebaseerd portaal. De unit werkt volledig zelfstandig en langer dan een jaar op batterijen of op externe stroomvoorziening. Volgens de jury is het een bijzonder slim apparaat. De combinatie van het alarmeren en loggen van temperaturen, los van het internet, maakt het apparaat breed toepasbaar. (Foto 8)

Genomineerden Infra & Energie

Voor het toepassingsgebied Infra & Energie was het aantal inzendingen volgens de jury aan de lage kant om te kunnen nomineren. Voor deze toepassing kan het publiek zelfstandig een winnaar kiezen uit de deelnemers.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven asfalteert dit jaar een dertigtal straten

Leuven asfalteert dit jaar een dertigtal straten

De stad Leuven investeert ieder jaar 2,5 miljoen € in de vernieuwing van asfaltlagen. Dat is nodig om ernstige schade op korte en middellange termijn te vermijden. In de loop van dit jaar zullen in Leuven een dertigtal straten nieuwe asfalt[…]

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam