Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

General Climatisation Concepts wordt Deltha

Het hvac-bedrijf General Climatisation Concepts heet voortaan Deltha en breidt meteen ook zijn diensten uit. Deltha ontwerpt en bouwt hoogstaande technische gebouwinstallaties voor verwarming, koeling, ventilatie, sanitair en elektriciteit. Daarnaast staat Deltha in voor onderhoud en de optimale opvolging van deze installaties. Het team is gespecialiseerd in de design & build-aanpak waarbij het ontwerp en de uitvoering door één partij gebeurt. Door de sterke groei moest het bedrijf recent verhuizen van de Kleinstraat in Hasselt naar een grotere locatie op het bedrijventerrein aan de Demerstraat in Diepenbeek.

De nieuwe naam verwijst naar de kern van de activiteiten van het bedrijf: verandering creëren in de omgeving waarin mensen leven en werken. De Griekse letter delta wordt in de wiskunde gebruikt om de verandering van een grootheid aan te geven. De H verwijst dan weer naar de grootheid 'enthalpy' van de thermodynamica, een eenheid waar het team dagelijks mee werkt.

Met de naamswijziging breidt Deltha tevens zijn diensten uit. 'Oorspronkelijk waren wij gespecialiseerd in het maken van studies voor hvac-installaties. We beperken ons intussen niet langer tot verwarming, koeling en ventilatie maar verzorgen de volledige technische gebouwinstallaties van een project, waaronder ook de elektriciteit. We beheersen het hele traject van A tot Z, van het studiewerk, de technische installatie voor projecten, van elektriciteit tot het bouwen van cleanroom installaties en industriële keukens en het inregelen en opvolgen van de installaties', verklaart zaakvoerder Jan De Schepper.

Hiervoor heeft het bedrijf drie gespecialiseerde afdelingen opgericht: Deltha Engineering verzorgt het studiewerk, Deltha Installation staat in voor het bouwen van de installatie en Deltha Maintenance voor het onderhoud, het inregelen of de renovatie van de installaties. Het bedrijf is gespecialiseerd in de design & build-aanpak waarbij het ontwerp en de uitvoering door één partij gebeuren en parallel verlopen. Hierdoor wordt de doorlooptijd van een project aanzienlijk ingekort en zijn er ook geen fouten die pas tijdens de uitvoering aan het licht komen.

'Deze manier van werken zorgt er voor dat de opdrachtgever meer inspraak heeft in het project. Bovendien wordt het ontwerp meteen in 3D uitgewerkt waardoor het naadloos kan geïntegreerd worden in het architecturale ontwerp van het project en men tijdens de eigenlijke bouw niet meer voor verrassingen komt te staan. Door de combinatie van ontwerp en uitvoering is Deltha pionier in het realiseren van technische installaties volgens BIM-aanpak (Bouw Informatie Model).

General Climatisation Concepts werd in 2013 opgericht door Jan De Schepper die als ingenieur elektromechanica afstudeerde aan de Xios Hogeschool Limburg. De zaakvoerder deed eerst ervaring op bij het studiebureau Technum en in de installatiesector voor hij samen met vennoot Peter Hermans de stap zette naar een eigen bedrijf. Het team zette al enkele sterke referenties neer. Momenteel wordt het nieuwe hoofdkwartier van het ABVV-BBTK aan het Rouppeplein in Brussel volledig volgens design & build- aanpak door Deltha gerealiseerd. Daarnaast optimaliseert het team de labo-installaties bij Janssen Pharmaceutica en worden alle technische installaties in de Koningin Elisabethzaal door Deltha gecoördineerd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dag van de architectuur zet honderd gebouwen in de kijker

Dag van de architectuur zet honderd gebouwen in de kijker

Tijdens de Dag van de architectuur op zondag 17 oktober kan je kennismaken met een heleboel bijzondere projecten in Vlaanderen en Brussel. Ruim honderd gebouwen en veertig architectenkantoren zetten de deuren open voor een uitzonderlijke blik[…]

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem