Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gemiste kans voor de bouwsector

Gerelateerde onderwerpen :

,

De Confederatie Bouw betreurt dat de regering geen gevolg geeft aan de herhaalde vraag van de sociale partners om de competitiviteit van de bouwbedrijven te herstellen. De beroepsorganisatie dringt al lange tijd aan op een verlaging van de loonkost, maar moet nu vaststellen dat die oproep totaal wordt genegeerd.

?De voorbije vier jaar gingen in de bouw 20.000 jobs verloren. Dat is achtmaal het aantal ontslagen werknemers bij Caterpillar. Zonder maatregelen staan tegen het einde van deze legislatuur nog eens duizenden jobs op de helling. Het lijkt alsof dit onvoldoende doordringt tot deze regering?, zegt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

?Onze bouwbedrijven zijn al lange tijd onvoldoende concurrentieel. Ze worden haast gedwongen om te werken met goedkope arbeidskrachten die in Europa vrij kunnen bewegen. Het verschil in lasten loopt op tot 20 en zelfs 30%. Deze keuze van de regering zal zware gevolgen hebben voor de bouw, terwijl de sector toch tot één van de grotere werkgevers van dit land behoort?, besluit de Mûelenaere.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Schrijnwerkers gezocht!

Schrijnwerkers gezocht!

Twee op de vijf schrijnwerkers zoeken nieuwe werkkrachten. Maar die zijn bijna onmogelijk te vinden. Dat blijkt uit de recentste sectorstudie van Bouwunie Schrijnwerkers & Interieurbouwers. Voor de rest gaat het zeer goed met de sector. De[…]

04/11/2018 | VakopleidingBouwunie
Politie klust bij als schilder

Politie klust bij als schilder

Erkende vluchtelingen worden elektricien

Erkende vluchtelingen worden elektricien

Praktische informatie voor elektriciens gebundeld

Praktische informatie voor elektriciens gebundeld

Meer artikels