Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gemeentelijke investeringen herleven lichtjes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben in 2015 ongeveer 6% meer geïnvesteerd dan in 2014. Dat blijkt uit een analyse die de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) uitvoerde op de jaarrekeningen van bijna 60% van de gemeenten. Bij de OCMW's is er dan weer een daling van de investeringen.

Het gaat al enkele jaren niet goed met de investeringen van de overheden in ons land, en hetzelfde geldt voor de Vlaamse lokale besturen. Zo daalden de gemeentelijke investeringen in materiële vaste activa (gebouwen, uitrusting, wegen, enz.) in 2014 naar 1.113 miljoen ', het laagste niveau in vele jaren. De Vlaamse OCMW's lieten voor 2014 een bedrag van 352 miljoen ' optekenen.

Intussen hebben heel wat gemeenten en OCMW's hun jaarrekeningen 2015 vastgesteld. Die zijn ook beschikbaar op de webstek van het Agentschap Binnenlands Bestuur. Een extrapolatie op basis van de gegevens van 178 gemeenten leert de VVSG dat de investeringen in 2015 zouden uitkomen op circa 1.185 miljoen ', een stijging met 6,5% tegenover 2014.

Voor de OCMW's komt men op basis van de gegevens van 180 besturen aan een geraamd totaalbedrag van 291 miljoen ', een daling met 17,3%. Gemeenten en OCMW's samen zouden ongeveer op het niveau van 2014 uitkomen. Ten slotte blijkt uit de cijfers dat de gemeenten in 2015 ongeveer 56% van hun gebudgetteerde investeringen hebben uitgevoerd en de OCMW's 59%.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen