Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Geluidsscherm langs A12 wordt verlengd

Gerelateerde onderwerpen :

,
 

Het geluidsscherm langs de A12 in Ekeren wordt volgend jaar met 715 m verlengd. Dankzij die uitbreiding zal de wijk Schoonbroek minder last hebben van geluidsoverlast.

Uit het milieueffectenrapport voor de omvorming van de A12 tot een autosnelweg bleek dat de geluidsschermen langs de A12 in Ekeren niet ver genoeg doorlopen om de wijk Schoonbroek van geluidsoverlast te vrijwaren. Ook geluidsmetingen van de Vlaamse overheid toonden dat aan.

De stad Antwerpen en de Vlaamse overheid beslisten daarom om de geluidsschermen te verlengen. Waar ze nu stoppen ter hoogte van de Dragondersstraat zullen ze in de toekomst doorlopen tot onder de Transcontinentaalbrug. Dankzij deze uitbreiding van 715 m wordt de leefbaarheid in de wijk Schoonbroek gevoelig verbeterd.

De Vlaamse overheid en de stad verdelen de kosten voor de geluidsschermen waarbij Vlaanderen ongeveer 55% betaalt van de schermen en de stad ongeveer 45%. In totaal trekt de stad 500.000 ' uit voor de realisatie van dit project.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start in 2017 met de bouw van de schermen. Deze ingreep maakt deel uit van het geluidsactieplan van de stad Antwerpen. Daarin staan acties op maat van de stad om geluidsknelpunten aan te pakken en nieuwe geluidshinder te voorkomen en om plekken met een goed stedelijk geluidsklimaat te behouden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

195 rioleringsprojecten worden versneld gestart

195 rioleringsprojecten worden versneld gestart

Vlaanderen maakt 121 miljoen euro vrij om 195 lokale rioleringsprojecten versneld uit te voeren. Deze projecten vertegenwoordigen samen een totale kostprijs van 286 miljoen euro, of een rioleringskost van 162 miljoen euro. Vlaanderen draagt 75[…]

Nieuwe fietssnelweg verbindt Leuven met Brussel

Nieuwe fietssnelweg verbindt Leuven met Brussel

Milieueffectennrapport over spitsstroken Lummen-Hasselt klaar

Milieueffectennrapport over spitsstroken Lummen-Hasselt klaar

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Meer artikels