Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

Geert De Maeyer. Foto: FedBeton

De raad van bestuur van FedBeton heeft Geert De Maeyer (Inter-Beton - CBR) aangesteld als nieuwe voorzitter. FedBeton vertegenwoordigt de ondernemingen van de industrie van de productie, het vervoer en het pompen van stortklaar beton.

 

Geert De Maeyer (54) is geboren in Sint-Gillis-Waas en sinds 2015 werkzaam bij Inter-Beton; eerst als district manager en sinds 2017 als general manager. Voor FedBeton was hij sinds april 2018 reeds bestuurder van de vzw en tevens voorzitter van de Commissie Exploitatie. In het najaar van 2018 nam Geert De Maeyer ook het voorzitterschap van de Regionale Antenne Limburg op zich.
 
Als voorzitter van FedBeton volgt hij Marc Jonckheere (algemeen directeur bij Aclagro nv) op. Die heeft er inmiddels twee mandaten van drie jaar opzitten, een periode waarin hij zich erg verdienstelijk maakte. Jonckheere heeft FedBeton onder andere veel meer zichtbaarheid gegeven, zette de vereniging op de elektronische snelweg en bewerkstelligde de ingeslagen weg naar een loyale concurrentie. Hij verstevigde ook het belang van stortklaar beton als kwaliteitsproduct.
 
De nieuwe voorzitter Geert De Maeyer wijst vooral op de gedrevenheid en deskundige expertise van Marc Jonckheere waarmee hij de bijzonder talrijke dossiers heeft weten te behandelen. Bovendien zijn de uitdagingen voor de toekomst (onder meer op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en deloyale concurrentie) er niet minder op geworden. Er kan verder worden gebouwd op de meer dan
degelijke basis die de voorbije jaren onder het voorzitterschap van Marc Jonckheere is gelegd.
 
FedBeton verwacht dat na een moeilijk jaar waarin de stortklare betonsector, de bouwsector en de ganse samenleving werden gegijzeld door het covid-19-virus, nu de kentering voorzichtig maar gestaag kan worden ingezet. Op voorwaarde dat de vaccinatiecampagne de komende maanden ongestoord kan blijven verlopen.
 
Alle sectoren van het land hebben met gedrevenheid en met veel voorzichtigheid geprobeerd hun activiteiten op een veilige manier verder te zetten, voor de sector van het stortklaar beton is dat niet anders. Op enkele dagen na hebben de betoncentrales tijdens de crisis de productie kunnen blijven garanderen zodat de klanten, aannemers en particulieren, blijvend konden bevoorraad worden.
 
De sterke tandem ‘stortklaar betonproducent & aannemer’ blijft voor FedBeton een belangrijke motor van het bouwbedrijf en de ganse economie. Zelfs met de bouwshift in het verschiet blijven de federatie en zijn leden ervan overtuigd dat het stortklaar beton een niet weg te denken belangrijk bouwmateriaal zal blijven voor de toekomst.
 
Het product heeft immers alle troeven om een gevat antwoord te bieden op de talrijke vragen die zich stellen: het is duurzaam, brandveilig, heeft een akoestisch voordeel, het is recycleerbaar, komt voort uit en ondersteunt de lokale economie met weinig verplaatsingen, zorgt voor lokale tewerkstelling met respect voor de mensenrechten en is er ook ter ondersteuning van de Belgische sociale zekerheid, om er maar enkele te noemen.
 
De sector van het stortklaar beton omvat in België zowat 270 betoncentrales voor ongeveer 160 ondernemingen. Deze produceert jaarlijks om en bij de 12 miljoen m³ beton (cijfers van 2019), wat net iets meer is dan 1 m ³ stortklaar beton per inwoner. Dat maakt van de sector één van de belangrijkste producenten van bouwmaterialen maakt.
 
“In de keten ‘Beton’ die 15.000 mensen tewerkstelt (cement, granulaten, zand, stortklaar beton en geprefabriceerd beton) genereert de betonsector een directe tewerkstelling voor zowat 4 000 personen. Meer dan 2.200 betonmixers en zowat 400 betonpompen leveren dagelijks beton aan de 175.000 arbeiders van de bouwsector; velen onder hen zijn dagelijks ook in meer of mindere mate bezig met het vakkundig verwerken van stortklaar beton”, besluit directeur Peter De Vylder.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

Wie wint de volgende Belgian Construction Award?

Wie wint de volgende Belgian Construction Award?

Steeds meer bouwbedrijven wijken af van de collectieve bouwvakantie

Steeds meer bouwbedrijven wijken af van de collectieve bouwvakantie

WTCB, Constructiv en FeMa bundelen de krachten

WTCB, Constructiv en FeMa bundelen de krachten

Meer artikels