Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Geen autotunnel onder Meiserplein

De Brusselse regering snoeit duchtig in het prestigieuze plan om onder het Meiserplein in Schaarbeek een dubbele tunnel te bouwen. De geplande autotunnel wordt geschrapt, maar de ondergrondse verbinding voor het openbaar vervoer blijft wel behouden.

Nochtans werd voor de realisatie van een dubbele tunnel reeds in 2013 een princiepsakkoord bereikt. Het Meiserplein is een zwart verkeerspunt voor zowel voetgangers, fietsers, het openbaar vervoer als het autoverkeer.

Door het afvoeren van de autotunnel schrapt Brussel een investering van minstens 160 miljoen '.

Het project wordt afgevoerd omdat een nieuwe studie uitwijst dat de aanleg van een tunnel de levenskwaliteit in de omgeving niet noemenswaardig zou verbeteren.

Uit de jongste berekeningen blijkt dat 40 tot 50% van het autoverkeer ondergronds zou gaan. De afwikkeling van de drukke kruispunten, die tot veel overlast en verkeerschaos leiden, zou echter nog steeds bovengronds gebeuren.

Bovendien zou door de bouwtechnische eisen de grootte van de voetpaden worden beperkt en zou een strook ontstaan van zowat een halve kilometer zonder oversteekplaats. De gecombineerde tram- en wegtunnel zou minstens 224 miljoen ' hebben gekost. Door het afvoeren van de autotunnel schrapt Brussel een investering van minstens 160 miljoen '. De afzonderlijke tunnelkoker voor de tram en de metro komen er wel, net als de heraanleg van de Reyerslaan tot een leefbare stadsboulevard.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd