Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Geel investeert in openbaar domein

Gerelateerde onderwerpen :

Het stadsbestuur van Geel blijft investeren in openbare werken en weginfrastructuur. De budgetten voor het onderhoud van wegen, fietspaden en voetpaden worden bewust op peil gehouden ondanks de financiële beperkingen. Niet investeren betekent immers de problemen op lange termijn verschuiven.

Bij grotere projecten probeert het stadsbestuur rioleringswerken te combineren met de vernieuwing van het wegdek of de aanleg van een fietspad. Zo is er maar één keer verkeershinder en worden de middelen efficiënt ingezet.

Dit jaar worden de riolerings- en wegenwerken in Lichtaartseweg afgewerkt. Ook aan Poielveldloop en Puntloop wordt gewerkt. Later dit jaar wordt gestart met de werken in Heidebloemstraat. In 2016 staan werken gepland langs Tessenderloseweg, waar onder meer een gescheiden fietspad wordt voorzien.

Nog deze legislatuur wordt gewerkt in Velveken, Europawijk, Baantveld (tweede fase bereikbaarheidsas), Herentalseweg en Oosterloseheide. Waar mogelijk gebeurt dit in overleg met buurgemeenten of andere betrokken partners.

Ook voor het onderhoud van de bestaande wegen heeft Geel aandacht. Dit jaar wordt 800.000 ' uitgetrokken voor herstellingen of vernieuwingen van het wegdek en 225.000 ' voor voetpaden. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

De voorbije jaren kwam de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent vaak negatief in het nieuws. Het patrimonium werd de voorbije decennia slecht onderhouden, de bewoners bleven in de kou staan. Daar komt volgens de Gentse afdeling van Groen[…]

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Meer artikels