Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Geel investeert in openbaar domein

Gerelateerde onderwerpen :

Het stadsbestuur van Geel blijft investeren in openbare werken en weginfrastructuur. De budgetten voor het onderhoud van wegen, fietspaden en voetpaden worden bewust op peil gehouden ondanks de financiële beperkingen. Niet investeren betekent immers de problemen op lange termijn verschuiven.

Bij grotere projecten probeert het stadsbestuur rioleringswerken te combineren met de vernieuwing van het wegdek of de aanleg van een fietspad. Zo is er maar één keer verkeershinder en worden de middelen efficiënt ingezet.

Dit jaar worden de riolerings- en wegenwerken in Lichtaartseweg afgewerkt. Ook aan Poielveldloop en Puntloop wordt gewerkt. Later dit jaar wordt gestart met de werken in Heidebloemstraat. In 2016 staan werken gepland langs Tessenderloseweg, waar onder meer een gescheiden fietspad wordt voorzien.

Nog deze legislatuur wordt gewerkt in Velveken, Europawijk, Baantveld (tweede fase bereikbaarheidsas), Herentalseweg en Oosterloseheide. Waar mogelijk gebeurt dit in overleg met buurgemeenten of andere betrokken partners.

Ook voor het onderhoud van de bestaande wegen heeft Geel aandacht. Dit jaar wordt 800.000 ' uitgetrokken voor herstellingen of vernieuwingen van het wegdek en 225.000 ' voor voetpaden. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

De sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen renoveerde op innovatieve wijze de gevel van een halfopen bebouwing in de wijk Vinkenhof in Berlaar. Om de aanpak van de renovatie te bepalen werd een beroep gedaan op de gebruikservaring van de[…]

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Meer artikels