Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gebcai werkt aan titelbescherming

Gerelateerde onderwerpen :

De Federatie Vrije Beroepen tekende een samenwerkingsovereenkomst met de vzw Gebcai, de Belgische vereniging van experts schaderegelaars brand, ongevallen en allerlei risico's. Vandaag is de titel 'expert schaderegelaar' niet beschermd, tot groot ongenoegen van Gebcai. De organisatie werkt al jaren aan de bescherming en hoopt die via de samenwerking met de federatie in een stroomversnelling te brengen.

'Wanneer consumenten te maken krijgen met een brand of een ongeval, spelen wij een cruciale rol in de afhandeling en behandeling van hun schadedossier. Onze experts werken onafhankelijk en zijn gebonden aan strenge kwaliteitsvereisten. De consument verwacht dat ook. De titelbescherming geeft ons de mogelijkheid om de consumenten die garantie zwart op wit te geven', aldus voorzitter Gustaaf Cannaerts van Gebcai.

Zonder wettelijke bescherming van de beroepstitel zou iedereen zich namelijk 'expert schaderegelaar' kunnen noemen. Daarnaast zoekt de vzw Gebcai bij de federatie een netwerk, ondersteuning en begeleiding. 'Het is vooral de bedoeling dat beide organisaties elkaar gaan versterken. Met de aansluiting van Gebcai kan onze federatie alvast haar netwerk uitbreiden. Het is al de 29ste beroepsorganisatie die de rangen van onze federatie vervoegt', verklaart Jan Sap, secretaris-generaal van de Federatie Vrije Beroepen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Het ondernemersvertrouwen van bouwbedrijven zakte in het eerste kwartaal van 2022 naar 98,5, dat is een flink stuk onder de gezonde grens van 100. Negen op de tien bouwbedrijven maken zich ernstig zorgen over de economische situatie. Dat blijkt[…]

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Meer artikels