Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Gealan Fenster-Systeme: Innovatieve systeemproducten voor de Belgische en Nederlandse markt

Gealan Fenster-Systeme: Innovatieve systeemproducten voor de Belgische en Nederlandse markt

Op Polyclose presenteert Gealan Fenster-Systeme GmbH talrijke nieuwe producten voor de Belgische en Nederlandse markt. Deze innovatieve producten stellen Gealan-verwerkers in staat om succesvol te zijn op de markt en innovatieve, gedifferentieerde raamproducten aan te bieden. 

Omdat binnen de architectuurwereld de trend steeds meer richting smalle profielaanzichten gaat, biedt Gealan op design gerichte raam- en deuroplossingen aan die aan deze behoeften tegemoetkomen. De belangrijkste zijn het volglassysteem Gealan-Kubus, de kozijncombinatie Gealan-Lumaxx en de designhefschuifdeur uit het Systeem S 9000. De beursbezoekers kunnen zich op de stand van Gealan aan de hand van de tentoongestelde elementen persoonlijk laten overtuigen van de uitstekende werking van deze systemen.

Gealan-Kubus

Gealan presenteert de Gealan-Kubus, minder is meer! Aan de hand van een stolpbalkondeur en een vaste beglazing in de acrylcolor-trendkleur RAL 9005/gitzwart. Dankzij de minimale profielaanzichten aan binnen- en buitenkant is het met Gealan-Kubus mogelijk om volledige glazen oppervlakken in de gevel te creëren bij ramen en balkondeuren. Hiermee wordt het moderne gebouwontwerp onderstreept. Het systeem biedt nieuwe perspectieven voor de vormgeving van een moderne architectuur en maakt kamerhoge, gekleurde kozijnen en balkondeuren mogelijk. Of het nu gaat om 100% zichtbare, half verdekte of bijna onzichtbare kozijnen – met Gealan-Kubus ontstaan verhoudingen die indruk maken. Aan de binnenkant overtuigt het systeem door een vlak uiterlijk zonder storende voegen, aan de buitenkant onderstreept de rechthoekige overslag de totale harmonische indruk.

Systeemplatform S 9000

Met bijna 50 miljoen verkochte profielmeters is S 9000 één van de meest succesvolle profielsystemen op de markt. Op Polyclose presenteert Gealan verschillende producten uit de omvangrijke systeemfamilie met een inbouwdiepte van 82,5 mm. Het stolpraam in het productconcept Gealan-Lumaxx voor smalle aanzichten in een klassiek raamontwerp met zichtbare vleugels. Een hefschuifdeur S 9000 als designoplossing voor meer licht met een vaste vleugel van 44 mm! Een voordeur met compleet vleugeloverdekkende vulling, de voor België typische regendorpeloplossing en tevens een element uit het nieuwe marktgerichte productprogramma S 9000 NL dat speciaal op de behoeften van de Nederlandse markt is afgestemd.

Schuifsysteem met hoge dichtheid

Gealan zal de bezoekers op Polyclose een voorproefje geven van een nieuw schuifsysteem dat in 2018 op de markt zal komen, voor het eerst aan de hand van 3D-stalen. Het belangrijkste kenmerk van het systeem is een rondomlopende afdichting aan de buitenkant waaraan de systeemvleugel met intelligente beslagtechniek bevestigd wordt. Het afdichtingsprincipe van klassieke draaikiepelementen wordt zo ook toepasbaar voor schuifoplossingen. Het doel is om in combinatie met profiel- en beslagtechniek de beste prestatiewaarden voor water- en luchtdichtheid en geluidsisolatie te bereiken die voorheen niet met klassieke schuifsystemen behaald konden worden. Het nieuwe Gealan-schuifsysteem kenmerkt zich daarnaast door een geringe inbouwdiepte, minder onderdelen en een snelle verwerking en is daarmee ideaal voor de Belgische en Nederlandse markt.

Oppervlaktevormgeving en kleurrijke diversiteit

In België en Nederland zijn gekleurde raamelementen erg populair. Daarom zal Gealan op Polyclose zowel nieuwe trendkleuren in de oppervlaktetechnologie acrylcolor presenteren als moderne decorfolies voor gekleurde raam- en deurelementen:

  • De trendkleuren acrylcolor DB 703, RAL 9005/gitzwart en RAL 7039/kwartsgrijs, die sinds 2017 ook in het Nederlandse productassortiment zijn opgenomen
  • De kleur acrylcolor RAL 1013/parelwit exclusief voor Nederland
  • Realwood-folies in zes verschillende kleuren, waarvan het aantrekkelijke reliëf kunststof kozijnen een natuurlijke houtlook geeft, ook al zijn deze folies niet van hout gemaakt. Behalve door de kleuren overtuigen de nieuwe folies ook door een oppervlak dat nog meer op echt hout lijkt.
  • Grijsgekleurde basisprofielen voor een harmonieuze uitstraling van het raam bij van antracietgrijze folie voorziene oppervlakken. Het nieuwe grijze basisprofiel van Gealan verbetert de totale visuele indruk van een raamelement met antracietgrijze decorfolies en zorgt voor een uniform, harmonieus kleurenspel tussen buitenaanzicht, raamsponning en binnenzijde.

Diensten voor architecten

Gealan breidt ook zijn activiteiten op het gebied van diensten en advies voor de Belgische en Nederlandse markt verder uit. Een extra architectenadviseur voor België, een architectenadviseur en een technische accountmanager voor Nederland onderstrepen de marktgerichtheid van Gealan als de partner voor de raamfabrikanten en de voorschrijvende markt.

Bezoekers kunnen terecht op stand 1430 in hal 1 of op www.gealan.de/nl.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Polyclose lokte vorige week meer dan 14.000 bezoekers naar Flanders Expo in Gent. Dat zijn er bijna 1.000 meer dan bij de vorige editie in 2018. Het was ook inhoudelijk een topeditie met tal van primeurs en nieuwigheden. Dat de sector van raam-,[…]

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Sunparadise: Dit is nieuw bij de Hawaii 40 Cubo

Sunparadise: Dit is nieuw bij de Hawaii 40 Cubo

Argent ALU - Argenta & ROB

Argent ALU - Argenta & ROB

Meer artikels