Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

GEA Happel wordt DencoHappel

De GEA Air Treatment-groep veranderde vorige maand zijn naam in DencoHappel. GEA Happel België-Luxemburg volgt de naamswijziging. De wijziging is een gevolg van de overname van GEA Heat Exchangers door de investeringsgroep Triton eind vorig jaar.

Projectmarkt

GEA Happel België-Luxemburg maakte deel uit van de GEA Air Treatment Division van de GEA Group en richt zich met luchtbehandelingssystemen (luchtgroepen, ventilo-convectoren, plafondcassettes, luchtverhitters, dakextractoren, luchtgordijnen, klimaatkasten, koudwatermachines, zwembadontvochtigers, platenwarmtewisselaars, regelingen, industrieproducten) vooral op de projectmarkt. Internationaal bedroeg de omzet van de GEA Air Treatment Division 297 miljoen ' in 2013 waarbij GEA-Happel Belux een omzet van 29,64 miljoen ' realiseerde. Vandaag werken 43 werknemers bij GEA-Happel Belux waarvan 60% ingenieurs.

Roots

De namen Denco en Happel verwijzen naar de wortels van de luchtbehandelingsdivisie: in 1920 richtte Otto Happel het 'Gesellschaft für Entstaubungsanlagen' (Bedrijf voor ontstoffingssystemen) op in het Duitse Bochum. In de decennia daarop ontwikkelde het bedrijf zich tot een innovatieve marktleider binnen de sectoren van airconditioning en koelingstechnologie. Denco werd opgericht in 1944 in het Verenigd Koninkrijk en werd in 2006 overgenomen door GEA.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden