Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Garage maakt plaats voor honderdtal woningen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Garage maakt plaats voor honderdtal woningen

De voormalige garage Buga aan het Frans Vanhombeeckplein in Oud-Berchem maakt binnenkort plaats voor een groen woonproject. Op deze locatie komen 86 appartementen en 20 woningen, verdeeld over een oppervlakte van 8.621 m². Als alles volgens plan verloopt, zullen de werken starten in januari 2021 en kunnen de eerste bewoners er in april 2023 hun intrek nemen.
 
   

 

Op de plaats waar sinds 1972 auto’s werden verkocht, start binnenkort de bouw van woonproject Hill Yard. De toonzaal en de acht duplex appartementen die zich daarboven bevinden worden gerenoveerd. Daarnaast komen er nog 78 appartementen en 20 woningen bij, waaronder ook een woning voor mindervaliden.
 
De site is vandaag helemaal gebetonneerd, maar de Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group voorziet 5.200 m² groen, waarvan een deel overdag publiek toegankelijk zal zijn. Zo krijgen alle huizen een privé-tuin, is er een publieke binnentuin en worden de appartementen voorzien van groendaken. De daken worden bovendien voorzien van zonnepanelen.
 
“Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat er heel wat extra woningen in een groene omgeving in de stad worden gecreëerd. De groene zones zijn niet alleen voor de bewoners een troef, ook de voorbijgangers kunnen er gedurende de dag van genieten. Zo wordt een doorgang doorheen de site gecreëerd die overdag toegankelijk is voor iedereen en die het Frans Van Hombeeckplein verbindt met de Klauwaardsstraat en de Grotesteenweg. Op die manier werken we meteen mee aan de heropleving van de volledige buurt”, verklaart Sven Potvin, CEO van Antonissen Group.
 
Voor de Antwerpse projectontwikkelaar zijnn vooral de centrale ligging, met toegang tot zowel het openbaar vervoer als culturele faciliteiten op wandelafstand, een sterke troef. “Oud-Berchem is een gekende plaats waar veel Antwerpenaren graag vertoeven. Het project bevindt zich vlakbij het gekende Frans van Hombeeckplein, maar ligt ook op wandelafstand van brouwerij De Koninck. Er zijn bovendien verschillende tramlijnen die je rechtstreeks naar het centrum brengen en er liggen zes parken in de buurt.
 
De projectontwikkelaar heeft ook rekening gehouden met een doordacht parkeerbeleid, dat overlast vermijdt op de bestaande parkeerplaatsen. Er wordt een ondergrondse parking voorzien voor 131 wagens en bijna 200 fietsen. Ook bovengronds komt nog een kleinere, overdekte fietsenstalling.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

De site Verbeemen in Mechelen staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen. Het gebied zal transformeren van een leegstaande industriële site, naar een kwalitatieve woonomgeving met buurtpark. De omgevingsvergunning voor de bouw van[…]

22/10/2021 | Mechelen
152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

Marie Thumas-site aan Leuvense Vaart krijgt nieuwe bestemming

Marie Thumas-site aan Leuvense Vaart krijgt nieuwe bestemming

Evolutie bouwvergunningen eerste zes maanden van 2021

Evolutie bouwvergunningen eerste zes maanden van 2021

Meer artikels