Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gands realiseert woonproject op Carglass-site in Aalst

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Gands realiseert woonproject op Carglass-site in Aalst

Gands heeft een vergunning gekregen voor de ontwikkeling van de Carglass-site aan het Werfplein in Aalst. De projectontwikkelaar zal in samenwerking met Stéphane Beel architecten de site omvormen tot een aangename woonomgeving.

Langs de Vaartstraat, het Werfplein en de Molenstraat zal een nieuw project verrijzen. Aan het Werfplein wordt een nieuw gezicht gegeven door een sterk kopgebouw waarin plaats is voor 22 appartementen en een commerciële ruimte. In het binnengebied komen drie gebouwen met 34 assistentiewoningen en een kinderdagverblijf voor 40 kinderen. In de Molenstraat komt een nieuw gebouw met 7 appartementen en één commerciële ruimte.

Wooncomfort

“Het plan werd meermaals herwerkt en verbeterd. Tijdens infovergaderingen werd ook de buurt betrokken. Het resultaat is een geslaagd project met hedendaagse architectuur, hoogwaardig wooncomfort en een goede mix van wonen, diensten en activiteiten. Een troosteloos terrein in de binnenstad krijgt zo binnenkort een tweede leven”,  reageert Joris Van Gool van projectontwikkelaar Gands.

Ondanks het feit dat Huis Gheeraerdts al jaren leegstaat, zal Gands dit gebouw behouden, renoveren en een nieuw leven geven. Solidariteit Voor Het Gezin, dat vandaag al in Aalst gevestigd is, zal er haar kantoren en een opleidingsruimte in onderbrengen. Ook zullen zij het beheer en de verzorging van het kinderdagverblijf en de assistentiewoningen op zich nemen.

VVAK

“Er wordt ook rekening gehouden met de opmerkingen van de Vereniging voor Aalsters Kultuurschoon (VVAK) en de Gecoro. Huis Gheeraerdts moest behouden worden en geïntegreerd worden in het nieuwe project. Ook de honderdjarige beuk en de tuin worden bewaard. Dit waren voor het stadsbestuur belangrijke voorwaarden om het dossier te kunnen goedkeuren. Op deze manier kan een ondergewaardeerde site eindelijk heropleven”, vult schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt aan.

“Het project is een heel concrete vorm van echte stadsvernieuwing en een nieuwe aanpak in stedenbouw. Er wordt een leefbare, aangename en functionele woon- en werkomgeving gecreëerd, met de nodige voorzieningen”, verduidelijkt Joris Van Gool.  “Wat goed en karaktervol is, wordt bewaard: Huis Gheeraerdts, de honderdjarige beuk en de tuin. Het verloederde binnengebied wordt geherwaardeerd dankzij haar nieuwe bestemming en hedendaagse stedenbouwkundige aanpak. Door net iets hoger te bouwen ontstaat er meer vrije ruimte die wordt ingevuld door tuinruimtes, groen en speelzones. Zo wordt het in dit project ook mogelijk om voor voetgangers en fietsers een verbinding te maken tussen de Vaartstraat en de Molenstraat en wordt het binnengebied opengesteld voor de buurt.”

Realisatie

Indien alles vlot verloopt, start de realisatie van het project in januari 2018. Intussen wil Gands op de site in het najaar nog een aantal initiatieven opzetten in de sfeer van de amateurkunsten om nu al de site nieuw leven in te blazen.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Meer artikels