Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Galva Power: acht vestigingen met elk hun specialisatie

Galva Power: acht vestigingen met elk hun specialisatie

Galva Power is een gevestigde waarde in thermisch verzinken. Jaarlijks verzinkt het staalbedrijf meer dan 150.000 ton staal. Vandaag telt Galva Power acht vestigingen: zes in België en twee in Nederland. Op de loonlijst staan ongeveer 400-tal werknemers.

De vestigingen zelf hebben elk hun eigen competenties en specialisaties. In Antwerpen staat één van de langste verzinkingsbaden uit Europa. De rolbruggen kunnen materialen tot 20 ton heffen. In Houthalen staat één van de breedste verzinkingsbaden uit Europa. Gent is vooral gespecialiseerd in handelstaal en Overpelt in serieproducten. Overpelt galvaniseert onder meer hekwerken voor Heras uit Nederland.

Ieper en Charleroi zijn kleinere productiecentra, maar zijn strategisch goed gelegen. Zo kan men vanuit Ieper, essentieel voor West- en Oost-Vlaanderen, gemakkelijk een stuk van de Noord-Franse markt bedienen en is Charleroi ideaal als uitvalsbasis voor Wallonië. Galva Power heeft gekozen voor veel centra op korte afstand van elkaar omdat transport een belangrijke factor is: transport kost geld en kan voor bepaalde onderdelen aanleiding geven tot beschadiging.

Galva Power is als enige merkaanbieder op het vlak van thermisch verzinken. Omdat thermisch verzinkt staal geen onderhoud nodig heeft, is duroZINQ de meest ecologische en economisch verantwoorde vorm van oppervlaktebehandeling. microZINQ is een spe­ciaal ontwikkeld ultradun alternatief. En colorZINQ is een procedé dat de beste resultaten waarborgt wanneer het staal nog een kleur moet krijgen.

Galva Power gaat nog een stukje verder dan het verzinken en is een one-stop-shop voor oppervlaktebehandelingen en totaaloplossingen op maat. Het bedrijf kan ook ontwerpen, monteren en opslaan. In Antwerpen neemt het zelfs de hele papiermolen uit handen wanneer constructies via de haven verscheept moeten worden.

Galva Power heeft reeds aan vele unieke projecten meegewerkt, zoals de loopbrug van Breux (zie foto's). Deze brug, in Chassepierre in de provincie Luxemburg, is herbouwd op het oude tram­viaduct dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd gebombardeerd. Voor dit project werden brede kaders speciaal ontworpen om vervorming te vermijden.

Het bedrijf investeert continu om te voldoen aan nieuwe normen of evoluties om onze klanten te helpen. Sinds vorig jaar is Galva Power EN 1090-gecertificeerd voor het hele proces van thermisch verzinken en poedercoating. Bij de EN 1090-norm is traceerbaarheid uiterst belangrijk.

Dankzij het Manufacturing Execution System (MES) garandeert Galva Power 100% traceerbaarheid van het materiaal en alle behandelingen door het gehele proces. Het ZINQ Management systeem in combinatie met het Laboratory Information Management Systeem (LIMS) borgen de kwaliteitseisen van de EN 1090.

Behalve EN 1090 is Galva Power ook nog ISO-9001-, ISO-14001 (energie)- en ISO-50001 (milieu)-gecertificeerd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
Werken aan de Mechelse vesten van start

Werken aan de Mechelse vesten van start

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over