Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Franse hotelketen opent 15 hotels in België

Gerelateerde onderwerpen :

,
Franse hotelketen opent 15 hotels in België

De Franse hotelketen B&B wil tegen 2023 liefst 15 nieuwe hotels in België openen, onder meer in Antwerpen, in het centrum van Brussel en in het historische centrum van Gent. In andere centrumsteden worden mogelijke investeringskansen bekeken. Amper twee maanden geleden opende de groep een eerste hotel in de Antwerpse buurt Nieuw Zuid. Voortgaand op het grote succes van dit eerste hotel versnelt B&B Hotels nu de uitbreidingsplannen in ons land. De hotelgroep bezit in Europa ruim 450 hotels en is in een tempo van 50 nieuwe hotels per jaar bezig aan een grote internationale uitbreiding. Verschillende projecten worden samen met een private investeerder gerealiseerd.

In het centrum van Antwerpen, op de hoek van de Meir en de Frankrijkstraat, komt binnenkort een tweede hotel. Het nieuwe pand zal zich pal voor het prestigieuze operagebouw bevinden. “Het bestaande gebouw wordt volledig gesloopt en de historische gevel wordt identiek heropgebouwd. Op de eerste drie verdiepingen komen luxewinkels, terwijl B&B Hotels de rest van het gebouw in gebruik zal nemen door een lobby en een rooftop bar op de zesde verdieping te bouwen.

Ook in Gent en Brussel plant de groep nieuwe hotels. Een derde B&B-hotel met 91 kamers opent in juni volgend jaar zijn deuren in het hart van de hoofdstad, tegenover het station Brussel Zuid. Daarnaast komt er eind 2020 een vierde hotel met 114 kamers in het historische centrum van Gent, vlakbij de Kouter.Naast deze vier bevestigde hotels heeft B&B Hotels nog grotere ambities voor België en lopen er vergunningsaanvragen voor andere projecten. De groep wil in eerste instantie samenwerken met projectontwikkelaars en om nieuwe hotels te bouwen, maar sluit niet uit dat ook bestaande gebouwen worden gekocht en gerenoveerd.

Bovendien staat B&B Hotels er ook voor open om bestaande hotels op te kopen, zoals in 2016 de hotelketen Sidorme in Spanje werd gekocht. De bedoeling is alleszins binnen een vijftal jaren in België 15 vestigingen te hebben. Ook in  Nederland wil de groep binnen enkele jaren een heleboel nieuwe hotels openen.

Potentieel

“In België is het potentieel voor het kopen van hotels relatief beperkt. Vele hotels  positioneren zich in het luxe-segment of bieden te weinig kamers aan. Maar voor ons zijn alle steden met meer dan 100.000 inwoners interessant. Zo bekijken we momenteel projecten aan de luchthaven van Zaventem, in Luik, in Brugge, in Namen en in Leuven. Wellicht is nog een extra hotel in Antwerpen mogelijk evenals twee of drie andere hotels in Brussel. Wat Nederland betreft, dat we ook van hieruit besturen, mikken we op middellange termijn op 30 hotels”, verklaart Louis Caroni, managing director van B&B Hotels Benelux.

De reden waarom B&B Hotels zo fors investeert in België is omdat de groep, net zoals op andere nieuwe markten, ook in ons land nieuwe concepten voor de indelingen van hotels wil testen. Een goed voorbeeld hiervan is de opstelling van het nieuwe hotel in Antwerpen met een rooftop bar en specifieke aandacht voor design.

“We willen van onze hotels leefruimtes maken waarbij de gasten tijd willen doorbrengen buiten hun hotelkamer, iets willen drinken in de bar of werken in de voorziene ruimtes. Wat de hotels in de Benelux betreft, doen wij een beroep op een team van designers om nieuwe concepten te ontwerpen waarbij oog is voor functionaliteit. Daarnaast is het ook belangrijk dat alle vestigingen voorzien zijn van gratis wifi die in alle ruimtes werkt”, aldus Caroni.

De Franse groep B&B Hotels werd opgericht in 1990 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste hotelketens van Europa. Hoewel niet zo bekend bezit de groep momenteel ruim 450 hotels, voornamelijk in Frankrijk en Duitsland. Samen zijn ze goed voor zowat 7,7 miljoen overnachtingen per jaar. De hotelgroep gaat sinds een paar jaar voluit voor internationale expansie in Europa, vooral in de steden. Ze wil jaarlijks een vijftigtal hotels openen. B&B Hotels is gespecialiseerd in budget driesterrenhotels in het centrum van steden en tweesterrenhotels buiten de steden. De gemiddelde prijs van een kamer bedraagt 70 € en de klanten zijn vooral zakenlui en internationale toeristen.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Op het Valuepark Terneuzen start Gutami Holding met de bouw van een 60 MW zonnepark, dat zonne-energie zal opwekken voor ruim 14.000 gezinnen. Het is het grootste Zeeuwse zonnepark op het terrein van Valuepark Terneuzen, een samenwerking tussen[…]

19/06/2021 | ZonnepanelenNederland
Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Meer artikels