Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Franki Foundations neemt Martello Group over

Gerelateerde onderwerpen :

,
Franki Foundations neemt Martello Group over

Franki Foundations, een dochteronderneming van de Belgische bouwgroep Besix, voltooide zopas de overname van de in het Verenigd Koninkrijk (VK) gevestigde onderneming Martello Group. De overname omvat eveneens de dochterondernemingen Martello Holdings, Martello Piling en Highmead Developments.

De overname van deze innoverende niche-speler past in de strategie van Besix Group en Franki Foundations om hun activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, die de jongste jaren succesvol gegroeid zijn, nog uit te breiden. De overname van Martello betekent voor Franki Foundations UK een omzetstijging van 15 naar 32 miljoen € en een groei van 40 werknemers naar 84.

Innovatief

“Martello heeft bewezen een heel innovatief bedrijf te zijn met uitstekende technische vaardigheden, wat volledig in lijn is met de filosofie van Franki Foundations en Besix Group. Deze overname versterkt de talentenpool van Franki Foundations en zal veelbelovende opportuniteiten creëren in het VK en in alle andere landen waar Besix actief is”, zegt ceo Rik Vandenberghe van Besix Group.

“De overname van de activiteiten van Martello is een echte mijlpaal voor Franki Foundations. Het combineren van het commerciële netwerk van Martello en dat van Franki Foundations zal onze positie in het Verenigd Koninkrijk versterken. Bovendien zal de integratie van Martello ervoor zorgen dat Franki Foundations Group bijna alle diepfunderingstechnieken zal kunnen aanbieden en grote Britse projecten tot een goed einde zal kunnen brengen”, stelt Wim Claesen, general manager van Franki Foundations.

Martello Piling

Martello Piling, een innovatieve diepfunderingsonderneming, is gelegen in Grantham (VK) en is gespecialiseerd in technisch complexe projecten in moeilijk bereikbare werkomstandigheden zoals renovaties met een kleine vrije hoogte. De naam Martello Piling wordt behouden en het bedrijf zal gespecialiseerd blijven in geboorde palen met een grote diameter onder beperkte hoogte en in het ontwerpen en uitvoeren van de top-down constructie van geboorde palen met ingestorte profielen met een uitvoeringsmethode die hoge toleranties oplevert.

Machines

De door Martello ontwikkelde en gebouwde funderingsmachines zorgen ervoor dat het bedrijf kan werken op uitdagende projecten zoals nieuwe funderingen onder bestaande bruggen en spoor- of autowegen, in nucleaire centrales of het verstevigen van funderingen van masten voor telecommunicatie of elektriciteit.

Martello was recent actief als onderaannemer van Franki Foundations in België voor de versteviging van bestaande hoogspanningspylonen op het Mercatorproject, in opdracht van klant Elia.

Franki Foundations

Met 107 jaar ervaring en knowhow staat Franki Foundations wereldwijd bekend als expert in diepfunderingstechieken. Het bedrijf is sinds vele jaren marktleider in België. Het heeft dochterondernemingen in Nederland (Franki Grondtechnieken), Frankrijk (Atlas Fondations), het Groothertogdom Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk (Franki Foundations UK en Able Piling), Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Sinds 2008 maakt Franki Foundations deel uit van het internationale bedrijf Besix Group.

Franki Foundations Group behaalt jaarresultaten van meer dan 140 miljoen €. Het heeft meer dan 400 werknemers die jaarlijks op gemiddeld 600 projecten werken met een polyvalent machinepark dat bestaat uit meer dan 100 machines. Franki Foundations kan gespecialiseerde kennis aanbieden van 45 funderingstechnieken.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Er zijn veel beroepen die in de winter zwaarder worden. Bouw- en constructiewerken, wegenwerken, de transportsector: stuk voor stuk moeten ze het barre winterweer trotseren. Wie tijdens de wintermaanden buiten aan de slag is, staat bloot aan[…]

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Interview

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Meer artikels