Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

François Leclercq op doorreis in de stad

Gerelateerde onderwerpen :

Het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling vzw (ATO) nodigt onder de noemer 'Op doorreis in de stad' op woensdag 13 mei François Leclercq uit om zijn visie op architectuur en stedenbouw evenals zijn werkmethode toe te lichten. Deze gratis lezing in het Frans vindt plaats van 12 tot 14 uur in de lokettenzaal van het Bip in de Koningsstraat 2-4 in 1000 Brussel. Belangstellenden kunnen hiervoor reserveren op evenement@ato.irisnet.be.

François Leclercq wijdt een groot deel van zijn werk aan stedelijk onderzoek en stadsprojecten. Zijn Parijse agentschap sprokkelde bekendheid met toonaangevende architectuurprojecten zoals de sporthal van INSEP en het lyceum Jean-Baptiste Corot in Savigny-sur-Orge, die allebei bekroond werden met de Zilveren Beugel, en het woningbouwproject in Lyon-Confluence dat in 2010 de Gouden Piramide won. Leclercq ontwierp grote stadsdelen zoals Paris Nord-Est, de uitbreiding van EuroMéditteranée in Marseille en de samenvloeiing van de Seine en de Marne in Ivry. Hij tekende eveneens het ontwerp van de wijk Bois habité in Rijsel in het kader van Euralille 2.

In Brussel leidt Leclercq een internationaal multidisciplinair team dat door het Brusselse Gewest, de gemeente Schaarbeek, de VRT en de RTBf is aangesteld om een nieuwe metropolitane wijk te ontwerpen die het hart wordt van het project mediapark.brussels. Dit nieuwe stadsdeel zal verrijzen op het terrein van beide omroepen en zal plaats bieden aan woningen, buurtvoorzieningen, winkels en een cluster van media-activiteiten rond een nieuw stedelijk park.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaanderen wil vergunningsstop voorkomen na stikstofarrest

Vlaanderen wil vergunningsstop voorkomen na stikstofarrest

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir verspreidde zopas via een ministeriële instructie richtlijnen aan al haar administraties en alle vergunningverlenende overheden om ervoor te zorgen dat belangrijke investeringsprojecten niet in het[…]

04/05/2021 | VlaanderenOmgevingsverguning
Vlaamse bouwsector krijgt goede punten voor materialen- en bodembeheer

Vlaamse bouwsector krijgt goede punten voor materialen- en bodembeheer

EIB financiert afvalwaterzuivering Aquafin

EIB financiert afvalwaterzuivering Aquafin

Jan De Nul installeert fysiochemische grondwasinstallatie

Jan De Nul installeert fysiochemische grondwasinstallatie

Meer artikels