Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

François Leclercq op doorreis in de stad

Gerelateerde onderwerpen :

Het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling vzw (ATO) nodigt onder de noemer 'Op doorreis in de stad' op woensdag 13 mei François Leclercq uit om zijn visie op architectuur en stedenbouw evenals zijn werkmethode toe te lichten. Deze gratis lezing in het Frans vindt plaats van 12 tot 14 uur in de lokettenzaal van het Bip in de Koningsstraat 2-4 in 1000 Brussel. Belangstellenden kunnen hiervoor reserveren op evenement@ato.irisnet.be.

François Leclercq wijdt een groot deel van zijn werk aan stedelijk onderzoek en stadsprojecten. Zijn Parijse agentschap sprokkelde bekendheid met toonaangevende architectuurprojecten zoals de sporthal van INSEP en het lyceum Jean-Baptiste Corot in Savigny-sur-Orge, die allebei bekroond werden met de Zilveren Beugel, en het woningbouwproject in Lyon-Confluence dat in 2010 de Gouden Piramide won. Leclercq ontwierp grote stadsdelen zoals Paris Nord-Est, de uitbreiding van EuroMéditteranée in Marseille en de samenvloeiing van de Seine en de Marne in Ivry. Hij tekende eveneens het ontwerp van de wijk Bois habité in Rijsel in het kader van Euralille 2.

In Brussel leidt Leclercq een internationaal multidisciplinair team dat door het Brusselse Gewest, de gemeente Schaarbeek, de VRT en de RTBf is aangesteld om een nieuwe metropolitane wijk te ontwerpen die het hart wordt van het project mediapark.brussels. Dit nieuwe stadsdeel zal verrijzen op het terrein van beide omroepen en zal plaats bieden aan woningen, buurtvoorzieningen, winkels en een cluster van media-activiteiten rond een nieuw stedelijk park.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PFAS-verontreiniging in Willebroek wordt begin 2022 gesaneerd

PFAS-verontreiniging in Willebroek wordt begin 2022 gesaneerd

Op de site van de voormalige papierfabriek De Naeyer in Willebroek werd afgelopen zomer een bodemverontreiniging met PFAS vastgesteld. Omdat daar recent een nieuwe woonzone werd aangelegd, die nog deels in ontwikkeling is, werd versneld[…]

26/11/2021 | OVAMbodemsanering
Standaard afgesproken om staat van riolering op te maken

Standaard afgesproken om staat van riolering op te maken

Nieuw bouwbedrijf ontwikkelt enkel CO2-neutrale projecten

Nieuw bouwbedrijf ontwikkelt enkel CO2-neutrale projecten

België laat jaarlijks meer dan 2,5 miljard € energie verloren gaan

België laat jaarlijks meer dan 2,5 miljard € energie verloren gaan

Meer artikels