Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ford Trucks opent webshop voor vrachtwagens in België

Gerelateerde onderwerpen :

,
Ford Trucks opent webshop voor vrachtwagens in België

(c) Ford Trucks Belgium

© Zafer KAPTANOGLU

Ford Trucks International heeft een akkoord met het Kempense autobedrijf Garage Herman Noyens. Dat wordt de officiële invoerder van Ford Trucks in België. Nog dit jaar wil Ford Trucks België vijf dealerships openen, verspreid over het land. De invoerder lanceert meteen ook de eerste Belgische webshop voor vrachtwagens.
Er werd al lang over gespeculeerd, maar nu is de kogel definitief door de kerk: Ford Trucks komt naar België. Weldra starten de werken aan een nieuwe hoofdzetel in Turnhout. Garage Herman Noyens, een familiebedrijf dat al sinds 1984 actief is als Ford-verdeler, wordt de officiële invoerder van Ford Trucks in ons land.
 
Bovenop het runnen van hun drie bestaande vestigingen in Geel, Turnhout en Herentals, stelden zaakvoerders Nathalie en Jhon zich tijdens de eerste lockdown vorig jaar kandidaat om ook officiële invoerder te worden van Ford Trucks. Dankzij hun ambitieuze businessplan, hun transparantie in hun dagelijkse werking en hun gedrevenheid kwamen zij als exclusieve partner uit de bus.
 
“We zijn verheugd dat we onze Ford-trucks nu ook in België kunnen aanbieden. Het is voor ons een enorme geruststelling om het merk op Belgische bodem in de handen van de familie Noyens te leggen. Hun jarenlange ervaring met het merk Ford en hun drang naar innovatie maken van hen de ideale zakenpartner. We hebben er alle vertrouwen in dat zij Ford Trucks met hart en ziel in de Belgische markt zullen vertegenwoordigen”, zegt Armagan Hazar, managing director Ford Trucks region Benelux, Nordics & Czech Republic.

Flagshipstore

Met de lancering bouwt Garage Herman Noyens een nieuwe flagshipstore en meteen de hoofdzetel van Ford Trucks België. De vergunningsaanvraag voor het bouwen van de Belgische hoofdzetel is lopende en binnenkort starten de werken op de huidige site van Meubelambacht in Turnhout. De oplevering van het gebouw is voorzien in het voorjaar van 2022. In diezelfde periode gaat de familie Noyens ook op zoek naar tien verkoop- en servicepunten, verspreid over ons land. Daarvan gaan de eerste vijf subdealers al dit jaar de deuren openen.
 
“Het duurzame gebouw zal overigens veel meer zijn dan alleen de hoofdzetel van Ford Trucks België. Er komt een volledig belevingscentrum met de focus op mobiliteitsoplossingen voor de toekomst, zoals een opleidingscentrum waar ook externe bedrijven kunnen van genieten, oplaadmogelijkheden voor elektrische voertuigen, enz. Daarbij voorzien we een grote showroom en verdeelpunt voor vrachtwagens, bestelwagens en auto’s van het merk Ford”, vertelt Nathalie Noyens, gedelegeerd bestuurder van Ford Trucks België.
 
Ford wint als vrachtwagenmerk met rasse schreden marktaandeel op Europese bodem. De voorbije drie jaar werd het merk al gelanceerd in 19 Europese landen waaronder Spanje, Portugal, Italië, Polen en Roemenië. In België wil Ford Trucks in vijf jaar ongeveer 5% marktaandeel veroveren als achtste speler op de markt.
 
Het is nog even koffiedik kijken hoeveel vacatures er zullen zijn dankzij deze uitbreiding, maar de zaakvoerders geven alvast aan dat er in het bedrijf op korte termijn minstens 10 extra jobs worden gecreëerd.

F-MAX

Het eerste model dat transportklanten kunnen kopen, is de Ford Trucks F-MAX. Dit model werd in 2019 nog verkozen tot beste vrachtwagen van het jaar en is erg populair dankzij zijn rijkelijke basisuitrusting, een lage total cost of ownership en een democratische prijs. De cabine is 2,50 m breed en de door Ford Trucks ontwikkelde motor is een Ecotorq van 12,7 l met 500 pk en 2.500 Nm. De F-MAX kan verkregen worden met een brandstoftank van 600, 1.050 of 1.350 l, waarnaast koppelschotel afmetingen variëren van 950 mm tot 1.250 mm. Voor de lancering voorziet de invoerder vijf jaar garantie met onbeperkte kilometers.
Naast de F-MAX heeft Ford Trucks ook distributievrachtwagens en bouwvoertuigen in het gamma.

Webshop

Behalve het verdelen van het nieuwe vrachtwagenmerk in België pakt de importeur ook meteen met een primeur uit. Zo kan de klant zijn eigen vrachtwagen rechtstreeks en volledig op maat online kopen. Het is volgens Ford Trucks de eerste webshop voor vrachtwagens in ons land.
 
“Klanten kunnen de voertuigen 7 dagen op 7 en 24 op 24 uur online samenstellen en kopen. Wat te vinden is op de webshop kan je ook via onze filialen verkrijgen, want onze verkopers gebruiken diezelfde tool van de webshop in de showroom. Wij zijn ervan overtuigd dat dit binnen de transportwereld goed onthaald zal worden. Klanten zijn op zoek naar zoveel mogelijk transparantie inzake prijs en willen snel kunnen beslissen op de momenten die hén het beste passen”, stelt Jhon Noyens, bestuurder van Ford Trucks België.
 
Garage Herman Noyens NV benadrukt dat de online tool een aanvulling is en tegemoet komt aan een bepaalde vraag in de markt. Maar daarnaast is een team van experten nodig om het juiste advies te verlenen over de producten. De verkoop- en servicepunten beschikken reeds over truck expertise en worden verdeeld over het ganse land.
 
Ondanks de sterke trend van consolidaties in de sector, kiest de familie Noyens er bewust voor om het bedrijf in eigen handen te houden met de focus op een stabiele groei en een constante verdere professionalisering. Sinds 2018 is er dan ook een nieuwe generatie aan het roer van het bedrijf. “Onze focus ligt vooral op korte beslissingslijnen waarmee iedere werknemer zijn eigen verantwoordelijkheid heeft. We focussen daarbij ook in onze dagelijkse werking op digitalisering en snel schakelen. Er is een goede mix tussen enerzijds ervaren medewerkers die teren op een hoop kennis en anderzijds de jonge werknemers die voor vernieuwing in onze manier van werken zorgen. Daarnaast zijn er ook genoeg vrouwen aanwezig die een andere kijk hebben op de zaken in een toch wel nog steeds typische mannenwereld”, besluit Tinne Claes, CFO van Ford Trucks België.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

70 miljoen euro voor modernisering cargozone Brussels Airport

70 miljoen euro voor modernisering cargozone Brussels Airport

De cargozone op Brussels Airport heeft de voorbije jaren heel wat nieuwe ontwikkelingen gekend. Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar opslag- en afhandelingsmagazijnen, en gezien de nood aan modernisering van verschillende gebouwen,[…]

WDP en Gosselin Group investeren in Genk-Zuid

WDP en Gosselin Group investeren in Genk-Zuid

Droogte zorgt voor economische problemen

Droogte zorgt voor economische problemen

DEME haalt groot baggercontract binnen in Polen

DEME haalt groot baggercontract binnen in Polen

Meer artikels