Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Firma Beel breidt verhuurvloot uit met roterende Prinoth rupsdumpers

Gerelateerde onderwerpen :

Firma Beel breidt verhuurvloot uit met roterende Prinoth rupsdumpers

De Firma Beel kijkt als verhuurbedrijf steeds vooruit om zijn klanten nog beter te dienen. Als exclusieve verdeler/invoerder van het Prinoth-rupsdumpergamma gaat de Firma Beel nog een stapje verder. Vandaag omvat het gamma niet enkel vaste, maar ook roterende rupsdumpers waarmee men niet alleen de zwaarste terreinomstandigheden aankan, maar bovenal veilig en flexibel onderweg bent. De Prinoth Panther R14 werd ontwikkeld en gebouwd voor zij die meer verwachten en is bovenal veelzijdig. Behalve een grondbak kan je er ook een hoogtewerker of een kraan op bouwen.

Mobiel en productief

Bij de Firma Beel zijn ze ervan overtuigd dat gespecialiseerd werk ook gespecialiseerde machines vraagt. En daar is de Prinoth Panther-dumper de gepaste oplossing voor. Of de ondergrond nu modder, stenen, rotsen, water of sneeuw betreft; op de Panther kan men steeds vertrouwen. Door gebruik te maken van brede rubberen tracks (met zigzag-patroon voor goede tractie) is deze Prinoth bovenal bodemsparend en stabiel. Taluds en hellingen met een hellingshoek tot 31° rijdt de Panther zo boven. Hij is compact en wendbaar waardoor hij ook snel en efficiënt inzetbaar is op moeilijk bereikbare plaatsen. De Panther kan via het stuur ook veel intuïtiever bediend worden dan andere rupsdumpers. Eens de bestuurder in de cabine plaatsgenomen heeft, wijst de rest zichzelf uit. De machine heeft een rijsnelheid tussen de 10 en 13 km/u en een laadvermogen tussen de 6 en 22 ton. De Firma Beel biedt de modellen T8, T12, T14R en T16 aan met een smalle of brede cabine. Ook aan vermogen is er geen gebrek met de Caterpillar C7-motor van 275 pk.

Roterende rupsdumper

Zeg niet zomaar rupsdumper tegen de nieuwe Panther T14R. Dit is de nieuwste innovatie van Prinoth  en onderscheidt zich van de concurrentie doordat de bovenbouw (cabine en laadbak) 360° kan roteren. Met een standaard grondbak heb je slechts 3,2 m diameter vrije ruimte nodig om te roteren. Bovendien kan je ook zijwaarts lossen waardoor het wringen met de rupsen uitblijft. De Panther T14R heeft zo het grote voordeel dat hij geen enkel nadeel heeft. Met een vrije hoogte van 56,5 cm en 75 cm brede rupsen kan hij zowat elk terrein aan. De rupsen zijn ook perfect bodemvolgend omdat ze pendelend functioneren. De extreem lage bodemdruk maakt van de T14R de perfecte machine om in natuurgebieden en bosrijke omgevingen bodemsparend werk af te leveren.

Een machine is maar zo goed als de veelzijdigheid die ze aankan. Bovendien is elke toepassing anders en net daar maakt de Prinoth Panther het verschil. Bij de Firma Beel kun je terecht voor een veelvoud aan Panther-opbouwmogelijkheden voor de meest uiteenlopende toepassingen. Omdat het onderstel te vergelijken is met dit van een vrachtwagenchassis verloopt de opbouw zeer vlot, of het nu gaat om een kraan, boorkop, hoogtewerker of bosbouwtoepassing.

Rental-oplossingen

De Firma Beel is een begrip als het gaat over rental-oplossingen op maat. De verhuurvloot is dermate ruim (graafkranen, bulldozers, dumpers, verreikers, knik-, compact- en  wielladers, levellers,…) dat er voor elk privaat of industrieel project steeds een oplossing voorhanden is. De Firma Beel begeleidt elke klant van a tot z. Niets wordt aan het toeval overgelaten dankzij een eigen transport- en serviceploeg (met compleet uitgeruste servicewagens) die garant staat voor techniek die rendeert bij de klant thuis of op de bouwwerf. En het is net die techniek die de Firma Beel vooruitstuwt om steeds verder te gaan voor zijn klanten. Zo is de onderneming reeds jarenlang een exclusieve partner van Topcon. De verhuurvloot werd onlangs uitgebreid met een Hitachi Zaxis 225 voorzien van de modernste 3D-gps-technologie van Topcon voor het fijnste werk. De klant bespaart niet alleen op mankracht, maar kan bovenal nauwkeuriger en productiever aan de slag dan ooit tevoren.

3D-gps-technologie werd tot over een paar jaar door velen beschouwd als een soort sciencefiction. Wie de technologie gebruikt, kan echter niet langer zonder. Het is niet alleen de techniek die het verschil maakt maar bovenal verlopen heel wat gerelateerde processen (zoals bv. opmetingswerk en grondverzet) een pak vlotter. Er is echter meer. Deze 3D-gps-technologie ontlast bovenal de bestuurder waardoor ook minder ervaren kraanmachinisten zonder tijdverlies hun productiviteit maximaliseren. Via intuïtieve aanduidingen (via kleurcodes op de controle-eenheid) wordt de machinist erop gewezen waar grond moet weggegraven of aangebracht worden.  Doordat de Topcon X-53i ‘duall GPS’ tot op 1 tot 2 cm nauwkeurig werkt, wordt nutteloos grondverzet vermeden. Via het GX-55-scherm communiceert het systeem continu met de machinist waardoor fouten en extra werkgangen tot het verleden behoren. Bovendien verhoogt deze Topcon-innovatie ook de veiligheid op de bouwplaats omdat er niemand meer aanwijzingen moet geven in de directe omgeving van de machine. Kaarten van landmeters worden ingelezen via een stick of via Sitelink en vervolgens wijst de rest zichzelf uit. De Firma Beel heeft gespecialiseerde mechanici die de Topcon 3D-gps-technologie opbouwen op om het even welke graafkraan, kilver, enz. De onderneming staat zowel in voor de verkoop als verhuur (op korte en lange termijn) van deze Topcon-oplossingen op maat.

Multifunctioneel

Bij een gespecialiseerd verhuurbedrijf zoals de Firma Beel maken ingewikkelde oplossingen plaats voor ontwikkelde oplossingen op maat van de klant. Dit is wat Topcon, AP Machinebouw en Giant (met de Firma Beel als invoerder voor België en Frankrijk) samenbracht om met de AP Leveller BullBlaster uit te werken. De leveller is constructiematig zo uitgerust dat hij vooraan een schepbak heeft en achteraan een afwerkmes voor een dubbele efficiëntie. De machine werkt volledig lasergestuurd en ontlast de bestuurder bij het verdichten en egaliseren van wegen, straten, parkings, terreinen, enz.  De unieke LS-B110 machine-ontvangers van Topcon en het proportionele ventielenblok zorgen voor een 100% proportionele besturing. Met deze Bullblaster ligt de focus op snel en nauwkeurig werk. Aan de zijkant heeft de Bullblaster  beweegbare zijbladen waardoor je ook de ondergrond rondom profielen kan egaliseren. Zowel de Giant als de Bullblaster blinken uit in handigheid en maken het werk lichter.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

MSC: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Publireportage

MSC: Digitaliseren en jouw Verhuurbedrijf

Zijn er zorgen om achterop te geraken in de competitieve verhuurmarkt terwijl je juist voorop wilt lopen? Dan is digitalisering een sleutel tot succes. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen leidt tot optimale prestaties, tevreden klanten en[…]

TVH neemt Rentalift over

TVH neemt Rentalift over

Bobcat heeft volledig elektrische compacte rupslader

Bobcat heeft volledig elektrische compacte rupslader

TVH Equipment centraliseert activiteiten in nieuwbouw

TVH Equipment centraliseert activiteiten in nieuwbouw

Meer artikels