Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Fietssuggestiestroken in twaalf Leuvense straten

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Fietssuggestiestroken in twaalf Leuvense straten

In twaalf Leuvense straten worden de komende maanden fietssuggestiestroken aangelegd. Dat werd zopas goedgekeurd door de Leuvense gemeenteraad. Enkele belangrijke straten waar fietssuggestiestroken zullen worden aangebracht, zijn de Holsbeeksesteenweg van aan de parking Provinciedomein tot aan het fietspad in de Gemeentestraat, de Oudebaan (tussen de Ziekelingenstraat en de Koningin Elisabethlaan), de Tervuursestraat, de Tessenstraat, de Maria Theresiastraat, de Andreas Vesaliusstraat en de Goudsbloemstraat. Ook in de Bondgenotenlaan zullen nieuwe fietssuggestiestroken worden aangebracht na de geplande herasfalteringswerken. Een aantal straten worden dit najaar aangepakt; in het voorjaar van 2020 volgen de andere. In totaal gaat het om een investering van 570.000 €.

In zes straten in de Leuvense binnenstad zijn op dit moment al okerkleurige fietssuggestiestroken aangelegd. Ze geven een duidelijke plaats aan de fietser op plaatsen waar de rijbaan te smal is voor een fietspad. Ze verhogen de veiligheid voor fietsers omdat autobestuurders automatisch hun snelheid aanpassen door de optische versmalling van de rijbaan en de mogelijke aanwezigheid van fietsers. Juridisch is een fietssuggestiestrook echter niet opgenomen in het verkeersreglement en blijft die dus deel uitmaken van de rijbaan. Fietssuggestiestroken zorgen ervoor dat de aandacht getrokken wordt op het gemeenschappelijke gebruik van de rijweg en op het wederzijdse respect van de weggebruikers.

“In het verleden werden al fietssuggestiestroken aangebracht in enkele Leuvense straten zoals de Bondgenotenlaan, de J.B. Van Monsstraat, de Kapucijnenvoer en de Naamsestraat. We ondervinden dat het beoogde effect bereikt wordt. Er werd dan ook een nieuwe lijst opgesteld van straten die voor een gelijkaardige inrichting in aanmerking komen op basis van breedte van de weg en het intensieve gebruik door (vaak schoolgaande) fietsers”, aldus schepen van Openbare Werken Dirk Vansina.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Omgevingsvergunning gevraagd voor station Antwerpen-Zuid

Omgevingsvergunning gevraagd voor station Antwerpen-Zuid

De NMBS en de stad Antwerpen investeren de volgende jaren samen in de verbetering van de toegankelijkheid en het reizigerscomfort van het treinstation Antwerpen-Zuid. De omgevingsvergunning is aangevraagd. De werken zijn gepland in 2022-2023.[…]

Antwerpse kwaliteitskamer pakt complexe projecten aan

Antwerpse kwaliteitskamer pakt complexe projecten aan

AZ Sint-Maarten wordt woonbuurt

AZ Sint-Maarten wordt woonbuurt

Stad Brugge bekijkt warmtenet

Stad Brugge bekijkt warmtenet

Meer artikels