Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Festivalbouwer maakt nu unieke themaruimtes

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Festivalbouwer maakt nu unieke themaruimtes

Op zes tot acht weken tijd maakt de grootste Belgische festivaldecorbouwer Phixion een unieke gethematiseerde belevingsruimte voor een huis of tuin. “Dat is alvast ruim op tijd om thuis een leuke plek te hebben om het gemis van de festivalzomer ruimschoots te verzachten”, zegt CEO Philip Van Den Langenbergh.
Phixion bouwt al acht festivalzomers mee aan de mainstage van Tomorrowland, het grootste elektronische muziekfestival ter wereld in De Schorre in Boom, en drukt zijn stempel ook jaarlijks op de look & feel van gerenommeerde festivals als de Lokerse Feesten, We Can Dance, Graspop en elektronische muziekfestivals van Saudi-Arabië tot Las Vegas. In maart 2020 stopte het bedrijf abrupt met draaien door de viruscrisis. De festivalexperts besloten hun knowhow radicaal anders in te zetten, voor de ultieme corona-verwennerij. Het Phixion-team maakt momenteel geen gigantische magische festivalpodia, maar unieke themaruimtes. Hiermee willen ze op korte termijn 37 mensen opnieuw tewerkstellen. Ook het buitenland lonkt, net als de B2B-markt van luxeresorts, pret- en vakantieparken.
 
“Onze kennis voor het brengen van de ultieme festivalbeleving gebruiken we nu voor originele permanente interieurs bij mensen thuis", zegt CEO Philip Van Den Langenbergh. “Plezier halen uit verre reizen of restaurantbezoek zit er de komende tijd niet in. Waarom dan niet kiezen om bij je thuis een speciale plek met een unieke beleving te bouwen, waar je nog héél lang van kan genieten?”

De fascinerende interieurs die HoXper – de nieuwe bedrijfstak van Phixion – ontwerpt, kunnen zowel in een binnenruimte in huis als in de tuin als poolhouse of bijzonder tuinpaviljoen geplaatst worden. De HoXpods, zoals de creaties heten, zijn flexibel op te bouwen.
 
“Onze droomfabriek bouwt ieders droom om tot een unieke ruimte”, zegt Van Den Langenbergh. De stijl en inrichting van de thematische ruimtes vult de klant dus helemaal zelf in met de experts van HoXper. “Wil je in je tuin een hippe mancave of een she shed in de stijl van The Great Gatsby, James Bond of Marilyn Monroe? Of toch liever geïnspireerd op een Romeinse tempel? Dat kan. Of ben je een fervente gamer en droom je thuis van een gamecave in de stijl van je favoriete spel? Elk verzoek is realiseerbaar.” Klanten kunnen daarnaast natuurlijk ook uit bestaande ontwerpen kiezen, zoals de verfijnde organische HoXpod, de stoere steampunk-ruimte of de sprookjesachtige fantasy-kamer. Minimalistisch zal het eindresultaat dus wellicht niet zijn.
 
“Wij zijn niet de mannen van less is more. We werken vooral niét minimalistisch. In ons ‘vorige leven’ vertaalden we emoties naar grote festivalpodia. Nu vertalen we diezelfde emoties naar unieke interieurontwerpen voor bij mensen thuis. We gaan op zoek naar mensen die een originele en zeer persoonlijke invulling willen geven aan een ruimte in hun huis of tuin, en op zoek zijn naar een unieke thuisbeleving” besluit sales director Filip Hendriks.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Batibouw uitgesteld tot mei 2022

Batibouw uitgesteld tot mei 2022

De organisatoren van publieksbouwbeurs Batibouw, die voorzien was van 19 tot en met 27 februari 2022, hebben in overleg met het exposantencomité besloten om deze, samen met de tezelfdertijd plaatsvindende vakbeurzen, uit te stellen tot[…]

01/12/2021 | Corona
Voka: productiestops dreigen bij bedrijven

Voka: productiestops dreigen bij bedrijven

Vlaamse steden en gemeenten hebben coronajaar 2020 goed verteerd

Vlaamse steden en gemeenten hebben coronajaar 2020 goed verteerd

"Register voor telewerk is onzinnig voor de bouw"

"Register voor telewerk is onzinnig voor de bouw"

Meer artikels