Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Fema wil overleg over tekort aan isolatiematerialen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Fema wil overleg over tekort aan isolatiematerialen

Fema, de beroepsvereniging van de Belgische bouwhandelaars, roept n.a.v. de tekorten aan sommige isolatiematerialen de betrokken partners in de bouwketting op tot overleg i.p.v. juridische aanvallen. Rechtszaken bewijzen volgens Fema de sector geen dienst en het is beter om zich samen te richten tot de overheid om deze uitzonderlijke situatie als overmacht te laten erkennen.

Duitsland en China

Fema wijst erop dat de tekorten van bepaalde isolatiematerialen op basis van pir/pur te wijten zijn aan incidenten in productie-eenheden van grondstoffenproducenten in Duitsland en China. “Daaruit vloeit een ernstig tekort van bepaalde bouwmaterialen voort, waar niemand in de Belgische leveringsketen vat op heeft. De bouwhandelaars kunnen als tussenpersonen enkel hun maximale energie inzetten om de meest dringende problemen op te lossen. Zij doen hun uiterste best om ook in moeilijke tijden service te verlenen en mee te zoeken naar alternatieven”, luidt het.

Overmacht

Om tot alternatieven te komen, is volgens Fema-bestuurder Marnix Van Hoe ook flexibiliteit in het bouwproces van ontwerpers, studiebureaus, architecten en bouwheren vereist. Fema begrijpt voorts de houding van sommige betrokken partners in de bouwketting niet. Dat beroepsverenigingen van aannemers hun energie besteden aan het in stelling brengen van juridische kanonnen om de handelaars aan te vallen, valt niet in goede aarde bij deze beroepsgroep.

Daarom doet Fema een positieve oproep om de gezamenlijke energie te richten naar de overheid om deze situatie als overmacht te laten erkennen. Dit zal volgens de beroepsvereniging van de Belgische bouwhandelaars de sector een betere dienst bewijzen dan het promoten van nutteloze rechtszaken.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gents Vastgoedevent wordt Real.Gent

Gents Vastgoedevent wordt Real.Gent

Real.Gent is de nieuwe naam voor het Vastgoedevent. Voor de dertiende editie werd in Gent opnieuw een nieuwe locatie gevonden: het ICC.  Real.Gent is het vastgoedplatform bij uitstek voor de stad Gent en de provincie Oost-Vlaanderen. Het[…]

15/11/2019 | MobiliteitProjecten
Wienerberger wint eerste Ufemat-prijs voor duurzame verpakking

Wienerberger wint eerste Ufemat-prijs voor duurzame verpakking

Kwaliteitslabel voor rookgasafvoerkanalen

Kwaliteitslabel voor rookgasafvoerkanalen

Loïc De Roo en Marion Goeteyn winnen studieprijs van de BBG

Loïc De Roo en Marion Goeteyn winnen studieprijs van de BBG

Meer artikels