Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Fema wil overleg over tekort aan isolatiematerialen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Fema wil overleg over tekort aan isolatiematerialen

Fema, de beroepsvereniging van de Belgische bouwhandelaars, roept n.a.v. de tekorten aan sommige isolatiematerialen de betrokken partners in de bouwketting op tot overleg i.p.v. juridische aanvallen. Rechtszaken bewijzen volgens Fema de sector geen dienst en het is beter om zich samen te richten tot de overheid om deze uitzonderlijke situatie als overmacht te laten erkennen.

Duitsland en China

Fema wijst erop dat de tekorten van bepaalde isolatiematerialen op basis van pir/pur te wijten zijn aan incidenten in productie-eenheden van grondstoffenproducenten in Duitsland en China. “Daaruit vloeit een ernstig tekort van bepaalde bouwmaterialen voort, waar niemand in de Belgische leveringsketen vat op heeft. De bouwhandelaars kunnen als tussenpersonen enkel hun maximale energie inzetten om de meest dringende problemen op te lossen. Zij doen hun uiterste best om ook in moeilijke tijden service te verlenen en mee te zoeken naar alternatieven”, luidt het.

Overmacht

Om tot alternatieven te komen, is volgens Fema-bestuurder Marnix Van Hoe ook flexibiliteit in het bouwproces van ontwerpers, studiebureaus, architecten en bouwheren vereist. Fema begrijpt voorts de houding van sommige betrokken partners in de bouwketting niet. Dat beroepsverenigingen van aannemers hun energie besteden aan het in stelling brengen van juridische kanonnen om de handelaars aan te vallen, valt niet in goede aarde bij deze beroepsgroep.

Daarom doet Fema een positieve oproep om de gezamenlijke energie te richten naar de overheid om deze situatie als overmacht te laten erkennen. Dit zal volgens de beroepsvereniging van de Belgische bouwhandelaars de sector een betere dienst bewijzen dan het promoten van nutteloze rechtszaken.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Het ondernemersvertrouwen van bouwbedrijven zakte in het eerste kwartaal van 2022 naar 98,5, dat is een flink stuk onder de gezonde grens van 100. Negen op de tien bouwbedrijven maken zich ernstig zorgen over de economische situatie. Dat blijkt[…]

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Meer artikels