Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Félix Giorgetti & AG Real Estate bouwen voor Goodyear

Gerelateerde onderwerpen :

,
Félix Giorgetti & AG Real Estate bouwen voor Goodyear

Félix Giorgetti en AG Real Estate ondertekenden zopas een partnership voor 30 jaar met het oog op een dbfm-operatie (design, build, finance & maintain) voor het toekomstige innovatiecentrum en kantoorcomplex van bandenfabrikant Goodyear aan de nieuwe Luxembourg Automotive Campus.

Goodyear is één van de stichtende partners van de Luxembourg Automotive Campus in Roost (Bissen) in Luxemburg. De campus wordt een unieke O&O-plek voor bedrijven uit de automobielsector. Het nieuwe Goodyear-gebouw heeft een bruto verhuurbare oppervlakte van 16.000 m² en de oplevering is voorzien begin 2020. Het zal ongeveer 1.100 medewerkers huisvesten. Het ontwerp van Assar Universum Architects weerspiegelt de visie van Goodyear omtrent intelligente, veilige en duurzame innovatie voor de mobiliteit van de toekomst. Het complex is ontworpen om connectiviteit en samenwerking tussen teams te bevorderen en een open, innovatieve en inspirerende werkomgeving te creëren in de campus. Het project omvat eveneens een gym, een bedrijfsrestaurant en een event center.

“We vonden in Félix Giorgetti en AG Real Estate solide ontwikkelingspartners. We waarderen hun ruime expertise en toekomstgerichte aanpak voor het project. De verhuis naar het nieuwe innovatiecentrum op de Luxembourg Automotive Campus is een belangrijke mijlpaal voor Goodyear. Het zal Goodyears bijdrage tot de mobiliteit van de toekomst versnellen inclusief de ontwikkeling van vooruitstrevende intelligente producten en nieuwe diensten die inspelen op de verwachtingen van klanten en consumenten binnen een mobiliteitsecosysteem in evolutie”,  zegt Carlos Cipollitti, vicepresident EMEA Product Development bij Goodyear.

De Luxembourg Automotive Campus wordt met de steun van de Luxemburgse regering opgetrokken op een site van 14 ha. Het domein is eigendom van de Luxemburgse staat, die Félix Giorgetti en AG Real Estate een recht van opstal verleent voor 30 jaar. Die start pas na drie jaar, de tijd die nodig is voor het ontwerp en de bouw. De hele campus zal werk bieden aan bijna 4.000 mensen.

“We zijn vereerd met het vertrouwen dat Goodyear in ons stelt voor de verwezenlijking van dit mooie en omvangrijke project. Dit project ligt perfect in de lijn van de andere recente projecten die we verwezenlijkten, zoals de nieuwe hoofdzetel van de RTL-groep, een gebouw van drie torens van in totaal 36.000 m², of de schoolcampus in Mersch, een complex van verschillende gebouwen voor een totaal van 36.500 m², verwezenlijkt in een publiek-private samenwerking, of de nieuwe hoofdzetel voor 1.500 medewerkers van Ferrero International, die we op dit ogenblik aan het bouwen zijn”, zegt Marc Giorgetti, bedrijfsleider van Félix Giorgetti, een belangrijke speler in de bouwsector in het Groothertogdom Luxemburg.

AG Real Estate beschikt over een gelijkaardige ervaring. Zo bouwde de onderneming in Luxemburg de nieuwe kantoren van PricewaterhouseCoopers (30.000 m²), de Thales Communication Campus (85.000 m²) in Genneviliers (Frankrijk) en de nieuwe zetel van Bristol Myers Squibb Belgium (15.000 m²) in het bedrijvenpark Parc de l’Alliance in Eigenbrakel. AG Real Estate is verheugd met het vertrouwen dat Goodyear in het bedrijf stelt door hen dit project toe te kennen. “Dankzij dit project kunnen we onze aanwezigheid in Luxemburg versterken. We zijn er al enkele jaren actief, zowel in investment als in development. Zo kunnen we ook bijdragen tot het invoeren van een vernieuwend en op excellentie gericht concept ten dienste van de automobielsector”, bevestigt Amaury de Crombrugghe, chief investment officer bij AG Real Estate.

“Het ontwerpen en ontwikkeling van dit nieuwe complex voor Goodyear in Luxemburg is een bijzonder interessante opdracht voor ons als architecten. We zijn dan ook heel blij dat dit boegbeeldproject aan ons werd toegekend”, verklaren Philipp Carnol, architect en gedelegeerd bestuurder, en Didier Oosterbosch, architect en bestuurder van Assar Universum Architects nv.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

De teams van Valens (Eiffage) haalden het contract binnen voor de bouw van het psychiatrisch centrum voor het Saint-Luc ziekenhuis en Valisana in Sint-Lambrechts-Woluwe, op de campus van de UCLouvain. De werken starten deze maand. Het gaat om[…]

17/09/2021 | Projectenoverheidsopdracht
UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Meer artikels