Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals verenigt de hele sector

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals verenigt de hele sector

De Belgian Swimming Pool Association (BSPA) en de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers van de Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba) hebben gekozen voor een fusie tot de Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals.
Sedert enkele jaren kent de zwembadsector een voortdurende groei. De zwembad- en wellnessindustrie is in opmars. Daarbovenop heeft de coronacrisis sinds maart 2020 geresulteerd in een explosie van het aantal aanvragen en bestellingen. Het orderboekje van heel wat bedrijven is reeds goed gevuld, en dit tot 2022.
 
“Het was van cruciaal belang om één enkele, sterke federatie op te richten”, zegt Joeri Dils, voorzitter van de nieuwe Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals. “Ik ben zeer tevreden dat deze fusie er is. Nu gaan we ons concentreren op de grote uitdagingen van deze sector voor de komende maanden en jaren.”

De federatie wil in de komende maanden het hoofd bieden aan verschillende uitdagingen. Volgens cijfers van de federatie worden dit jaar alleen al meer dan 5.000 zwembaden gebouwd. Vandaag telt de federatie 150 leden, actief over het hele land. Vooraleer een bedrijf kan aansluiten, wordt er een deontologische screening uitgevoerd, waarbij verschillende criteria in rekening worden gebracht. Zo wordt de professionaliteit van de leden verzekerd. De nieuwe federatie zet zich in voor haar leden en de klanten. Bij een geschil wordt een erkende bemiddelaar aangesteld om tot een minnelijke schikking te komen.

Om de gehele sector te groeperen, zal de Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals – zoals de naam reeds aangeeft – eveneens bepaalde actoren uit de wellnessindustrie verwelkomen, evenals enkele bedrijven die gespecialiseerd zijn in de bouw van natuurlijke zwembaden. “We hebben gemerkt dat ook de wellnesssector (sauna, jacuzzi, hammam, infraroodcabines, …) een sterke groei doormaakt. Hetzelfde geldt voor de bouw van natuurlijke zwembaden”, zegt Patrice Dresse, algemeen directeur van de Federatie. “We denken dat deze sectoren complementair zijn aan die van de traditionele zwembaden, en dat het van belang is om ook hen bij de Federatie te betrekken.”

Om de sector te promoten, plant de federatie nog dit jaar tal van acties: de jaarlijkse zwembadbouwerwedstrijd, ledenbevragingen en sectorfilms, webinars…Er komen ook opleidingen in België.

Het is van belang om te onderstrepen dat de bouw van een zwembad een proces is dat heel wat tijd en aandacht vraagt. “We maken er een punt van om de klant te vertellen dat hij zich niet moet haasten. Het is beter om eerst enkele realisaties of showrooms te bezoeken alvorens een keuze te maken”, stelt Patrice Dresse. “De boom bij de zwembadbouwers is niet zonder gevolgen, en er kunnen snel problemen ontstaan. Daarom is het van belang om een beroep te doen op een ervaren specialist in het vak.”

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

National Tender Day dompelt 500 bezoekers onder in de wereld van overheidsopdrachten

National Tender Day dompelt 500 bezoekers onder in de wereld van overheidsopdrachten

De National Tender Day is zowat de hoogmis voor iedereen die met overheidsopdrachten te maken heeft. Deze vijftiende editie maakte zijn beloften meer dan waar. Het evenement, georganiseerd door EBP in samenwerking met Bouwkroniek en La[…]

Christine Lhoste aan boord bij bouwfederatie Embuild

Christine Lhoste aan boord bij bouwfederatie Embuild

Bouwsector wil geen lood meer in kraanwater

Bouwsector wil geen lood meer in kraanwater

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Meer artikels