Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Federatie Aluminium Constructeurs

Federatie Aluminium Constructeurs

De Federatie Aluminium Constructeurs (FAC) is een krachtige en dynamische vereniging van kwaliteits­bedrijven, actief in de productie van aluminium ramen en gevelelementen. Met de visie om continu het kwaliteitsniveau van de leden te verhogen door o.m. belangenbehartiging, kennisoverdracht en het FAC-kwaliteitskeurmerk versterkt de FAC de positie van de alu-constructeurs, haar diensten en producten. 

Leden

Elk FAC-lid hanteert als aluminiumconstructeur hoge kwaliteitsstandaarden, is continu alert voor nieuwe ontwikkelingen en is een maatschappelijk verant¬woorde ondernemer. FAC groeit jaar na jaar, wat een teken van vertrouwen is.

FAC is actief!

FAC-events vormen een ontmoetingsplaats voor de sector. De grote opkomst bij deze evenementen spreekt boekdelen.

Opleidingen

Opleiding Geveltechnieken met drie modules:

  • Bouwfysica (warmte- en vochttransport, U-waarde-berekening, ventilatie, akoestiek, …);
  • Constructie & statica (gevelontwerp en –constructie, verankeringen, …);
  • Materialen (glas en panelen, hang- en sluitwerk, oppervlaktebehandelingen, …).

Thema-avonden

FAC organiseert thema-avonden over technische innovaties of andere problematieken van construc¬teurs. Diverse onderwerpen zijn in de loop der jaren aan bod gekomen: BIM, lucht- en waterdichtheid, expertise en betwistingen, lean in de bouw...

Bedrijfs- en werfbezoeken

Bij bedrijfs- en werfbezoeken geeft een deskundige gids de leden en partners 'inside information', die hen rechtstreeks aanbelangt. Recent werd het ziekenhuis in Knokke (werfbezoek) bezocht, maar ook Rotterdam (architecturale wandeling), Imec (i.v.m. ontwikkelingen rond pv-installaties) en nog vele anderen passeerden de revue.

Jaarlijkse ledenvergadering

In oktober presenteert FAC steeds de jaarresultaten, de voorbije FAC-activiteiten worden overlopen en de actiepunten voor het komende jaar worden gedefinieerd. Dit is voor leden hét moment om aan te geven hoe de vereniging hen nog meer kan ondersteunen. “Wij zijn er voor onze leden, de aluminium constructeurs”, luidt het.

Partner Meeting

De jaarlijkse Partner Meeting is een uitgelezen ontmoetingsplek waar het management van de FAC-leden en -partnerbedrijven wordt uitgenodigd om mee na te denken over actuele thema's in de beleidsvoering van bedrijven in de sector. Tweejaarlijks wordt een benchmarkstudie uitgevoerd door en voor de sector van alu-constructeurs.

Helpdesk

Via het netwerk van FAC en de contacten wordt naar een passend antwoord gezocht op uw vragen i.v.m. reglementering, innovaties, garanties, discussies, ... Zo staat u er als constructeur nooit alleen voor.

FAC-kwaliteitshandboek en FAC-keurmerk

Het kwaliteitshandboek 'Kwaliteitseisen en Adviezen' is de basis van het FAC-kwaliteitskeurmerk. Dit boek bevat duidelijke productieregels en -criteria en wordt regelmatig aangepast aan de huidige regelgeving en eisen van de markt. Het leidt de aluminiumconstructeur naar kwalitatieve productie, plaatsing, oplevering, ... van aluminium schrijnwerk. Op die manier wordt het kwaliteitsniveau van de sector gestandaardiseerd en stelselmatig verhoogd.
FAC-leden bieden duurzame kwaliteit en innovatieve kennis. Het keurmerk:

  • is een commerciële troef, teken van kwaliteit;
  • biedt bescherming tegen goedkope concurrentie;
  • levert kennis van de nieuwste ontwikkelingen;
  • verhoogt de betrokkenheid van de medewerkers.

Voor meer informatie kan je terecht op www.fac-belgium.eu.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Polyclose lokte vorige week meer dan 14.000 bezoekers naar Flanders Expo in Gent. Dat zijn er bijna 1.000 meer dan bij de vorige editie in 2018. Het was ook inhoudelijk een topeditie met tal van primeurs en nieuwigheden. Dat de sector van raam-,[…]

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Sunparadise: Dit is nieuw bij de Hawaii 40 Cubo

Sunparadise: Dit is nieuw bij de Hawaii 40 Cubo

Argent ALU - Argenta & ROB

Argent ALU - Argenta & ROB

Meer artikels