Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Federale Verzekering groeit met 17,6%

Gerelateerde onderwerpen :

,
Federale Verzekering groeit met 17,6%

“We zijn trots op onze 17,6% groei, wat heel wat beter is dan het gemiddelde in de verzekeringssector”, aldus CEO Tom Meeus van Federale Vezekering.

De omzet van Federale Verzekering groeide vorig jaar met 17,6%. Concreet stijgt de omzet (uitgegeven premies) van 366,4 miljoen € in 2017 naar  431,1 miljoen € vorig jaar. Enkele positieve feiten waren een sterke stijging in ‘Leven’; de overname van de onafhankelijke verzekeringsmaatschappij Optimco; het aanboren van een nieuwe markt, namelijk de publieke en sociale sector en drie bijkomende kantoren met daarbovenop een nieuw business center in Antwerpen.

Omdat de groep Federale Verzekering uit een coöperatieve en onderlinge verzekeraar bestaat, keert het een deel van haar winst uit aan de klanten. Dit jaar wordt 13,2 miljoen € uitgekeerd. Het merendeel van de winst wordt echter toegewezen aan de versterking van het kapitaal van de verzekeringsondernemingen en om ruimschoots te voldoen aan de wettelijke vereisten op het gebied van solvabiliteit. Voor de verzekerde is dit een geruststellend vooruitzicht.
 
Federale Verzekering groeide vooral sterk in ‘Leven’. De onderneming biedt daar immers een reeks oplossingen, waarvan sommige producten door onder andere  Test-Aankoop en Spaargids als aanrader werden bestempeld. Dat is een sterke prestatie omdat deze markt zwaar onder druk staat gezien de lage intrestvoeten.
 
Maar niet alles verliep van een leien dakje. Zo zijn er enkele zware schadegevallen in de tak arbeidsongevallen, waarvoor extra reserves werden aangelegd. Lage rentetarieven, die op een historisch laag niveau blijven, hebben eveneens invloed op het resultaat. “We zijn er ook dit jaar in geslaagd om onze groeistrategie te realiseren, ondanks onder andere de immer toenemende compliance-druk, die voor alle verzekeraars een uitdaging vormt. Dat maakt me des te trotser op onze 17,6% groei, wat heel wat beter is dan het gemiddelde in de verzekeringssector”, licht CEO Tom Meeus de resultaten toe.

De immer toenemende investeringen bestonden in 2018 concreet uit de MiFID-richtlijn, de voorbereiding voor de verstrengende IDD-verordening (Europese richtlijn voor de distributie van verzekeringen) en de nieuwe IFRS-boekhoudnormen. Optimco, een onafhankelijke verzekeringsmaatschappij uit Antwerpen die vorig jaar in oktober werd overgenomen door Federale Verzekering, heeft een jaarlijks premie-incasso van ongeveer 40 miljoen €. Daarvan werd een kwart (9,3 miljoen €) opgenomen in de financiële resultaten van 2018. Optimco stelt 62 mensen tewerk.  Voor 2019 en de komende jaren verwacht het verzekeringsbedrijf verdere mooie groeicijfers.

“Onze gloednieuwe dochterfirma Optimco heeft heel wat groeipotentieel. We hebben in 2018 slechts een kwart van hun cijfers kunnen consolideren met de onze, omdat de overname pas definitief was in oktober. Voorts is er de verplichte tienjarige aansprakelijkheidsverzekering in de bouwsector voor privéwoningen, waarvan het effect vorig jaar nog zeer beperkt was, maar wat zeker ook extra inkomsten zal genereren in 2019. We hopen ook dat de nieuwe wetgeving ter voorkoming van sociale dumping inzake tewerkstelling van Europees commissaris Thyssen positieve effecten zal opleveren. Ook dat zou een impact hebben op onze groei omdat deze problematiek zeer actueel is in de voor ons belangrijke bouwsector. Ten slotte is er natuurlijk de publieke en sociale sector, waar we al enkele mooie opdrachten verworven hebben, maar waar nog erg veel potentieel is voor ons”, besluit Tom Meeus zijn vooruitblik.
 
Federale Verzekering opende vorig jaar ook drie bijkomende verkoopkantoren: in Vilvoorde, Turnhout en Rocourt (Luik). De verzekeraar blijft sterk inzetten op het rechtstreekse contact met zijn klanten en wil een eigen kantoor in alle belangrijke regio’s van het land. In Moeskroen verhuisde het kantoor naar een moderne omgeving. In Antwerpen opende de maatschappij haar allereerste Business Center Ant’Werk, specifiek gericht op bedrijven en de zelfstandige ondernemers.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Publireportage

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Grid Parity Concepts Europe, kortweg GPC Europe, is een Belgische vakgroothandel in Solar en Storage Solutions. Sinds 2005 voorzien ze technische firma’s en installateurs van een compleet gamma aan kwalitatieve fotovoltaïsche producten. Hun[…]

23/06/2021 |
Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!

Publireportage

Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!

Ontdek Varmax: dé verwarmingsoplossing van Ygnis voor tertiaire projecten

Publireportage

Ontdek Varmax: dé verwarmingsoplossing van Ygnis voor tertiaire projecten

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Meer artikels